Ga naar de inhoud
Energie besparen

Energiekosten vormen een groot deel van uw totale woonlasten. Daarom gaat Wonion bewust om met energie. Op deze pagina leest u hoe u hier zelf mee om kunt gaan, maar ook wat Wonion doet.

 

Energiezuinige en energieneutrale woningen

Behalve energiezuinige-, bouwt Wonion ook energieneutrale woningen, deze noemen we Nul-Op-de-Meter (NOM)-woningen. Dit zijn huizen die net zoveel energie opwekken als de bewoners nodig hebben voor warm water, verwarming, ventilatie, verlichting en alle apparatuur in huis. De energie wordt duurzaam opgewekt met bijvoorbeeld een warmtepomp en zonnepanelen. Een energierekening van € 0,00 is mogelijk! De woningen zijn 'all-electric' en hebben dus geen gasaansluiting.

 

Zonnepanelen

Gas- en elektriciteit vormen een steeds groter deel van uw woonlasten doordat de energiekosten de afgelopen 10 jaar sterk zijn gestegen. Wonion helpt u graag om uw woonlasten beheersbaar te houden. Bijvoorbeeld met zonnepanelen. Lees hier meer informatie over zonnepanelen.

 

Elektrisch koken

Wonion biedt u aan om te stoppen met koken op gas en over te stappen op inductie koken. Wonion legt daarvoor geheel gratis een nieuwe kookgroep in uw meterkast aan. Wel moet u zelf een inductiekookplaat en eventueel nieuwe pannen kopen.

Heeft u interesse of wilt u meer informatie? In de folder elektrisch koken leest u alles over gasloos koken.

 

Meer weten...

Meer informatie over zonnepanelen leest u op de pagina Zonnepanelen

Wij geven u graag tips om energie te besparen. Lees verder op de pagina Energie besparen.

De onderhoudswerkzaamheden kunnen verschillen per woning. Neem daarom contact op met Wonion, onze medewerkers beantwoorden graag uw vraag.

Op de pagina Reparaties en onderhoud leest u hoe wij het planmatig onderhoud uitvoeren.
 
Informatie over renovatieprojecten, nieuwbouwplannen of verduurzaming leest u op onze website op de pagina Projecten.

De kosten van een basisinrichting zijn voor onze rekening. We houden de volgende termijnen aan voor renovatie:

  • Keuken 20 jaar
  • Badkamer 30 jaar
  • Toilet 30 jaar

U wordt vanzelf benaderd door ons als dit termijn is bereikt. Bent u benieuwd hoe oud uw keuken, badkamer of toilet is? Of heeft u interesse in een vervroegde vervanging? Vul dan het formulier "zelf klussen en verbouwen in" op MijnWonion. Dan bespreken we samen de mogelijkheden.