Ga naar de inhoud
Huurwoning

Samen met vier andere corporaties bieden wij onze woningen, garages en parkeerplaatsen aan via Thuis in de Achterhoek. Hier schrijft u zich gratis in. Deze inschrijving heeft u nodig om op woningen van uw keuze te reageren. Vul alle gevraagde gegevens in en maak een goed zoekprofiel aan. Met een tipbericht ontvangt u beschikbare woningen die aan uw wensen voldoen vanzelf in uw mail. Daarna reageert u zelf op de woning(en) van uw keuze.

 

Om te kunnen reageren op een woning, heeft u de volgende documenten nodig:

  • inkomensverklaring van de Belastingsdienst
  • uittreksel basisregistratie personen (BRP, voorheen GBA, aanvragen bij de gemeente waar u woont)
  • goede-verhuurdersverklaring (van uw huidige verhuurder)
  • legitimatiebewijs (ID-kaart of paspoort)

Wonion heeft de laatst vastgestelde inkomensgegevens nodig van zowel de huurder als van de eventuele partner. Het inkomen van inwonende kinderen blijft buiten beschouwing. Meer informatie over het aanvragen van een inkomensverklaring vindt u bij de Belastingdienst.

 

Passend toewijzen

De overheid heeft bepaald dat woningcorporaties sociale huurwoningen passend moeten toewijzen. Dat betekent dat uw inkomen en huishoudensgrootte moeten passen bij de huurprijs. U kunt daardoor niet op alle woningen reageren. Lees de advertentie voor de voorwaarden en kijk of u in aanmerking komt voor een woning.

Alle antwoorden over inschrijven, reageren, het woningaanbod, de woningtoewijzing, enzovoort, leest u op de website Thuis in de Achterhoek.

 

Meer weten...

U kunt contact opnemen met onze makelaar Remco Hovens via r.hovens@wonion.nl voor meer informatie.

Bij ons kunt u de huur op elke werkdag van de maand opzeggen. Daarbij geldt een wettelijke opzegtermijn van minimaal één maand, maar u mag natuurlijk ook eerder opzeggen. Als u eerder opzegt is er voor ons meer tijd om nieuwe huurders te zoeken. U heeft dan meer tijd om met de nieuwe huurders te bespreken of zij eventuele door u aangebrachte veranderingen in de woning willen overnemen. Dit kan in geval van overname in uw voordeel zijn. Het opzeggen van de huur kan alleen schriftelijk. Via MijnWonion vult u het formulier "de huur van mijn woning opzeggen" in of stuur een mail naar info@wonion.nl. 

Sité, Wonion, ProWonen, WoonzorgNederland en de Woonplaats bieden hun woningen aan op de gezamenlijke site www.thuisindeachterhoek.nl.
Hier vindt u alle informatie over het inschrijven als woningzoekende, welke woningen er beschikbaar zijn, de verschillende manieren van toewijzen en de pagina waarop u zelf uw gegevens kunt beheren, zoals uw woonwensen. Inschrijven is gratis.

Ja, u mag een woning weigeren. Dit heeft geen consequenties voor uw inschrijving. Dit doet u schriftelijk, bij voorkeur via de mail.

De woningen worden 3 dagen aangeboden via deze website. De woningen worden toegewezen op basis van uw inschrijftijd of een loting. Dit verschilt per advertentie. Nieuwbouwwoningen zijn 5 dagen zichtbaar op de website. Bezoek www.thuisindeachterhoek.nl voor het meest actuele woningaanbod.

Zodra de huur van een woning wordt opgezegd, plaatsen we een advertentie op www.thuisindeachterhoek.nl. Het kan zijn dat er dagelijks nieuwe advertenties verschijnen. Daarom raden we aan meerdere keren per week de website te bezoeken. 

Meer informatie over medehuurder worden leest u op de pagina Medehuurder.