Ga naar de inhoud
Samenwerken

De Achterhoek kent een grote samenhang. Sommige onderwerpen kunnen we beter regionaal dan lokaal aanpakken. 

 

Samenwerking met de Achterhoekse corporaties

De Achterhoek kent een grote samenhang. Sommige onderwerpen kunnen we beter regionaal dan lokaal aanpakken. Wonion werkt daarom samen met vijf collegacorporaties. Wonion werkt onder de naam Achterhoekse corporaties (ACo) samen met Sité Woondiensten (Doetinchem), ProWonen (Borculo), Wonion (Ulft), Plavei (Didam) en De Woonplaats (Enschede). Binnen ACo werken we vooral nauw samen met Sité en ProWonen. Ons samenwerkingsverband biedt veel voordelen zoals de mogelijkheid om gezamenlijk op veranderingen in te spelen, kosten te besparen, zelf de regie te houden en onze positie te versterken.

 

Huurdersvereniging WijWonen

Wonion werkt samen met Huurdersvereniging WijWonen. U kunt zich eenvoudig aanmelden als lid van de Huurdersvereniging WijWonen via hun website. Voor al uw huurdersvragen kunt u terecht bij één van de bestuurders.

 

Graafschap Verbindt

Stichting De Graafschap Verbindt wil het welzijn en de leefsituatie van inwoners, groepen, wijken en dorpen uit de Achterhoek bevorderen en we ondersteunen andere regionale maatschappelijke organisaties in het realiseren van hun doelstellingen. Dit doen wij door zelfstandig en in samenwerking met partners maatschappelijke projecten en activiteiten in de regio uit te voeren. Stichting De Graafschap Verbindt heeft een aanjagersrol in de regio door de functie van ‘onafhankelijk katalysator van verbinding’. Daarom heeft Wonion een verbintenis voor jaren aangegaan.