Koningin Emmastraat, Terborg

Wonion vindt het belangrijk dat huurders prettig wonen in een kwalitatief goede woning. Daarom maken we de komende jaren honderd woningen per jaar duurzaam. In 2050 zijn dan al onze huurwoningen energie- en
CO₂-neutraal. Dat betekent dat de woningen net zoveel energie opwekken als de bewoners nodig hebben voor warm water, verwarming, ventilatie, verlichting en alle apparatuur in huis. De energie die daarvoor nodig is, wordt duurzaam opgewekt met bijvoorbeeld een warmtepomp en zonnepanelen.
Dit doen we met onze vaste partners en op een circulaire manier. Dat betekent dat we materialen zoveel mogelijk opnieuw gebruiken of we gebruiken materialen van natuurlijke grondstoffen, zoals hout of vlas.
Met het verduurzamen van bestaande woningen verbetert het wooncomfort. Bovendien hebben stijgende energieprijzen geen invloed meer op de energierekening van de huurder. En het is natuurlijk goed voor het milieu!

Omschrijving

Wonion verduurzaamt 26 woningen aan de Koningin Emmastraat in Terborg. De woningen zijn na de verduurzaming gasloos. Om de woningen te verduurzamen worden de volgende werkzaamheden uitgevoerd:

  • We verbeteren de isolatie van de woning.
  • We besteden veel aandacht aan het kierdicht maken van de woning.
  • We leggen zonnepanelen op het gehele dak.
  • We voorzien de woning van een ventilatiesysteem met warmeterugwinning.
  • We plaatsen een warmtepomp voor het verwarmen van de woning en het warme water.
Bij deze woningen boren we in de voortuin diepe bronnen. De warmtepomp gebruikt de warmte uit de bodem voor het efficiënt verwarmen van de woning. Als de woning verduurzaamd is, leveren de zonnepanelen alle benodigde elektriciteit die nodig is in de woning, ook voor het koken op een inductiekookplaat.


Planning

De werkzaamheden zijn gestart in januari 2023 en zijn gereed in mei 2023.