Koningin Emmastraat, Terborg

Wonion vindt het belangrijk dat huurders prettig wonen in een kwalitatief goede woning. Daarom maken we de komende jaren honderd woningen per jaar duurzaam. In 2050 zijn dan al onze huurwoningen energie- en
CO₂-neutraal. Dat betekent dat de woningen net zoveel energie opwekken als de bewoners nodig hebben voor warm water, verwarming, ventilatie, verlichting en alle apparatuur in huis. De energie die daarvoor nodig is, wordt duurzaam opgewekt met bijvoorbeeld een warmtepomp en zonnepanelen.
Dit doen we met onze vaste partners en op een circulaire manier. Dat betekent dat we materialen zoveel mogelijk opnieuw gebruiken of we gebruiken materialen van natuurlijke grondstoffen, zoals hout of vlas.
Met het verduurzamen van bestaande woningen verbetert het wooncomfort. Bovendien hebben stijgende energieprijzen geen invloed meer op de energierekening van de huurder. En het is natuurlijk goed voor het milieu!

Omschrijving

Wonion verduurzaamt, in de vorm van een pilot, twee woningen aan de Koningin Emmastraat met gebruik van grondboringen. Veelal wordt er behoorlijk diep geboord: de warmte zit namelijk diep in de aarde opgeslagen. Aan de Koningin Emmastraat worden twee woningen door één bron van duurzame energie voorzien. Om een goed beeld te krijgen van het energieverbruik monitoren we deze techniek gedurende één jaar. Het streven is om in 2022 meerdere huurwoningen aan de Emmastraat op deze manier te verduurzamen.

Planning

Zodra de verdere planning bekend is, kunt u dit hier lezen.