Nieuws

Wonen in Tiny house: Modern wonen in Varsseveld met voorrang voor jongeren

De woningmarkt staat onder druk. Voor veel jongeren is het moeilijk om een betaalbare woning te vinden. Wonion geeft thuis en komt jongeren tegemoet bij de eerste stap op de woningmarkt. Met dit doel verhuurt Wonion In Varsseveld een beperkt aantal Tiny houses met voorrang aan jongeren.

Lees meer

Wonion zet aardwarmte in voor opwek van duurzame energie

Wonion vindt het belangrijk dat huurders prettig wonen in een kwalitatief goede woning. Het verduurzamen van onze woningvoorraad draagt hier in grote mate aan bij. Met het verduurzamen van bestaande woningen verbetert het wooncomfort en door het verlagen van de energielasten, blijft deze comfortabele woning betaalbaar. We houden hierbij de ontwikkelingen strak in de gaten. De inzet van een water-water-warmtepomp met gebruik van grondboringen wordt al veel toegepast bij nieuwbouwwoningen, bij bestaande bouw is dit nog relatief nieuw. Wonion past deze techniek toe bij twee bestaande woningen in Terborg.

Lees meer

Hoogste punt bereikt van woonzorgcentrum in Gendringen

Maandag 28 september 2020 bereikte de bouw van het woonzorgcentrum De Oevelgunne het hoogste punt. Dankzij diverse werkafspraken gaat het werk in Gendringen ook in deze bijzondere periode door.

Lees meer

Wonion in gesprek over dienstverlening

Duurzaam wonen draag bij aan comfortabel en betaalbaar wonen, maar het gaat verder dan alleen over energie en circulariteit. Het gaat ook over relaties met elkaar. Wonion startte daarom met het vormgeven van een klantvisie. De mening van huurders en samenwerkingspartners is daarbij onmisbaar. Alle medewerkers van Wonion, medewerkers van de financiële afdeling, verhuurmedewerkers, techneuten en managers, voerden daarom 10 september een gesprek met huurders over de dienstverlening van Wonion.

Lees meer

Achterhoekse woningcorporaties bieden 3.000 oudere huurders sociale alarmering

De Achterhoekse woningcorporaties Sité, Wonion, ProWonen en De Woonplaats gaan de sociale alarmering van Leefsamen aanbieden bij 3.000 huishoudens met senioren. Bij een incident of panieksituatie worden hiermee naasten automatisch gealarmeerd.

Lees meer

Gevel van woning aan Heuvelstraat in Silvolde krijgt duwtje: start van duurzame sloopwerkzaamheden

De woningen aan de traditioneel ingerichte straat in Silvolde zijn sterk verouderd en maken plaats voor nieuw te bouwen woningen. De herontwikkeling van de straat wordt zoveel mogelijk circulair uitgevoerd, verschillende materialen worden hergebruikt. Hiervoor is het van belang dat materialen niet beschadigen tijdens de sloopwerkzaamheden. Het slopen van de woningen gebeurt daarom uiterst zorgvuldig en is een arbeidsintensief traject. Eén van de bewoners van de Heuvelstraat, de heer Bannink, duwde maandag 29 juni vroeg in de ochtend de eerste gevel van één van de verouderde woningen om. Met deze symbolische handeling is officieel gestart met het op duurzame wijze plaats maken voor de bijzondere nieuwe inrichting van de straat.

Lees meer
1 van 8