Ga naar de inhoud
Ik zoek een woning

Op zoek naar een woning? Bij Wonion bent u aan het juiste adres! Wij bieden gezinswoningen, appartementen, zorgwoningen en ook enkele garages en bedrijfsruimtes te huur of te koop aan in de gemeente Oude IJsselstreek.

 

Koopwoning

Om een woning te kopen, hoeft u niet als woningzoekende ingeschreven te staan bij de website Thuis in de Achterhoek. Ons koopaanbod bieden we op drie websites aan:

 

Garages en parkeerplaatsen

Wonion verhuurt ook garages in Ulft en Gendringen en parkeerplaatsen in Terborg (Walstaete). Wilt u uw auto graag overdekt parkeren of verzekerd zijn van een eigen plek? Pas dan uw zoekprofiel aan op Thuis in de Achterhoek en reageer op beschikbare garages of parkeerplaatsen.

 

Meer weten...

Ga naar de website www.thuisindeachterhoek.nl voor het aanbod van Wonion, ProWonen en Sité.

Sité, Wonion, ProWonen, WoonzorgNederland en de Woonplaats bieden hun woningen aan op de gezamenlijke site www.thuisindeachterhoek.nl.
Hier vindt u alle informatie over het inschrijven als woningzoekende, welke woningen er beschikbaar zijn, de verschillende manieren van toewijzen en de pagina waarop u zelf uw gegevens kunt beheren, zoals uw woonwensen. Inschrijven is gratis.

De woningen worden 3 dagen aangeboden via deze website. De woningen worden toegewezen op basis van uw inschrijftijd of een loting. Dit verschilt per advertentie. Nieuwbouwwoningen zijn 5 dagen zichtbaar op de website. Bezoek www.thuisindeachterhoek.nl voor het meest actuele woningaanbod.

Zodra de huur van een woning wordt opgezegd, plaatsen we een advertentie op www.thuisindeachterhoek.nl. Het kan zijn dat er dagelijks nieuwe advertenties verschijnen. Daarom raden we aan meerdere keren per week de website te bezoeken. 

U kunt contact opnemen met onze makelaar Remco Hovens via r.hovens@wonion.nl voor meer informatie.

Neem voor meer informatie contact op met de verhuurmakelaar Remco Hovens via r.hovens@wonion.nl. 

Meer informatie leest u op de pagina Woningruil.

Meer informatie over medehuurder worden leest u op de pagina Medehuurder.

Meer informatie over urgentie leest u op de pagina Urgentie.

Als u kandidaat bent voor een woning, ontvangt u van ons een uitnodiging om gegevens bij ons aan te leveren. Deze gegevens bestaan uit het volgende:

  • Inkomensverklaring
  • Loonstrook of uitkeringsspecificatie
  • Woongeschiedenis
  • Verhuurdersverklaring of gegevens van uw bewindvoerder (als u onder bewind staat)

We kunnen u de woning pas definitief toewijzen als alle gegevens zijn aangeleverd en akkoord bevonden. Tijdens het bezichtigen van de woning overlegt u met de huidige bewoner de overnames en geeft u aan ons door of u de woning accepteert of niet.

Meer informatie leest u op Ik ben kandidaat - Thuis in de Achterhoek

Ja, u mag een woning weigeren. Dit heeft geen consequenties voor uw inschrijving. Dit doet u schriftelijk, bij voorkeur via de mail.

Bij ons kunt u de huur op elke werkdag van de maand opzeggen. Daarbij geldt een wettelijke opzegtermijn van minimaal één maand, maar u mag natuurlijk ook eerder opzeggen. Als u eerder opzegt is er voor ons meer tijd om nieuwe huurders te zoeken. U heeft dan meer tijd om met de nieuwe huurders te bespreken of zij eventuele door u aangebrachte veranderingen in de woning willen overnemen. Dit kan in geval van overname in uw voordeel zijn. Het opzeggen van de huur kan alleen schriftelijk. Via MijnWonion vult u het formulier "de huur van mijn woning opzeggen" in of stuur een mail naar info@wonion.nl.