Ga naar de inhoud
De Oevelgunne, Gendringen

Renovatie

Wonion maakte samen met Azora, Estinea en de gemeente Oude IJsselstreek al geruime tijd een plan voor een nieuw woonzorgcentrum voor Gendringen. Het bestaande Maria Magdalena Postel was sterk verouderd en werd gesloopt. Dit plan is inmiddels gerealiseerd. Het nieuwe woonzorgcentrum biedt huisvesting aan senioren en zorgbehoevenden. Het plan omvat 46 woningen voor bewoners van Azora, 11 woningen voor Wonion en 14 woningen voor bewoners van Estinea.

Het nieuwe woonzorgcentrum heeft een brede functie en is voor alle inwoners van Gendringen. Naast woonruimte biedt het nieuwe gebouw allerhande faciliteiten en voorzieningen die de zorg ondersteunen en het welzijn van de bewoners bevorderen. Aan de zijde van het Kerkplein heeft het woonzorgcentrum een grote gemeenschappelijke ruimte, het Grand Café waar ook inwoners van Gendringen binnen kunnen lopen om bewoners te ontmoeten en mogelijk een kopje koffie te drinken. Ook verenigingen maken gebruik van de verschillende ruimten in het gebouw.
 
Het nieuwe gebouw bestaat uit drie bouwlagen en is daarmee iets lager geworden dan de bestaande bebouwing. Met de overwegend bakstenen gevel, een bescheiden bouwhoogte en variatie in de daklijn past het ontwerp goed in de omgeving. Naast een goede inrichting van de binnenzijde is er ook ruime aandacht besteed aan de aansluiting van het gebouw op de omgeving. Voor de bewoners zijn er afgesloten binnentuinen én er is groen aan de buitenranden. Daarnaast is er rekening gehouden met voldoende parkeerruimte voor bewoners en bezoekers.

 

Duurzaam ontwerp

Het woonzorgcentrum is zeer energiezuinig gebouwd. Het gebouw is goed geïsoleerd, gasloos en is voorzien van ruim 500 zonnepanelen. De zonnepanelen leveren de energie om het binnenklimaat in het gebouw tijdens alle seizoenen comfortabel te houden. Het woonzorgcentrum is voorzien van een warmtepomp. De warmtepomp zorgt voor verwarming in de winter en verkoeling in de zomer.

 

De Oevelgunne

Met de onthulling van het bouwbord is in juli 2020 het startsein gegeven voor de bouw van het nieuwe woonzorgcentrum in Gendringen. Bewoonster Van der Hoorn maakte hiermee gelijktijdig de nieuwe naam bekend van het centrum: De Oevelgunne. 

Zaterdag 2 oktober 2021 is woonzorgcentrum De Oevelgunne officieel geopend. Wilt u de openingshandeling zien? Bekijk dan de Live Stream van Regio8. 

Wilt u meer weten over de Oevelgunne? Bewoners en medewerkers van De Oevelgunne vertellen u op beeld hier graag meer over. Klik hier om naar het filmpje te gaan.

 

Nieuwsbrieven

Omwonenden en huurders van het plangebied informeren we door middel van een nieuwsbrief. Klik op de link hieronder om de nieuwsbrief te openen.

 

Details

Aantal woningen 71
Status Afgerond