Ga naar de inhoud
Zonnepanelen

Door zelf energie op te wekken, spaart u niet alleen het milieu maar ook uw eigen portemonnee. Graag bespreken wij met u de mogelijkheden.

 

Voordelen zonnepanelen van Wonion

  • U bespaart geld met gratis zonlicht.
  • U produceert uw eigen stroom. Zo heeft u minder last van de stijgende energieprijzen.
  • U draagt uw steentje bij aan een beter milieu.
  • Wonion selecteert voor u de beste kwaliteit zonnepanelen.

 

Hoe werkt het?

Zonlicht is er overdag altijd. Ook op een bewolkte dag. Zonnepanelen vangen zonlicht op en zetten dat om in elektriciteit. De opgewekte stroom kunt u direct zelf gebruiken. Verbruikt u meer stroom dan u opwekt (bijvoorbeeld ‘s avonds)? Dan neemt u het tekort, zoals u gewend bent, af bij uw energiebedrijf. Produceert u meer stroom dan u verbruikt? Dan levert u die stroom aan uw energieleverancier.

 

Gegarandeerd voordeel

Als Wonion u een aanbieding doet om zonnepanelen te plaatsen, dan heeft u daar altijd financieel voordeel van. Is er geen voordeel? Dan ontvangt u geen aanbieding. Hoe groot het voordeel is, hangt af van het aantal panelen, de ligging van uw woning en de hellingshoek van uw dak.

 

Wanneer zijn zonnepanelen rendabel?

Ten eerste moeten uw woning en dak geschikt zijn. Dat wil zeggen: voldoende ruimte, geen obstakels in de buurt die schaduw geven en een goede ligging van uw huis. De meest optimale ligging is op het zuiden, maar op het zuidwesten of zuidoosten kan ook prima. Ten tweede mag uw verbruik niet lager zijn dan 1.200 kWh per jaar én mag er geen sprake zijn van geplande grote renovaties.

 

Energieverbruik

De plaatsing van de zonnepanelen is afgestemd op uw eigen energieverbruik. Dit voorkomt dat u veel meer stroom opwekt, dan dat u zelf verbruikt. U profiteert het meest van uw zonnepanelen als de opgewekte energie gesaldeerd kan worden. Dit betekent dat tekorten en overschotten aan opgewekte energie - gedurende een bepaalde periode - met elkaar verrekend worden. Dit gebeurt automatisch door uw energieleverancier bij uw jaarlijkse eindafrekening.

 

Wat kost het u?

Wonion investeert in de zonnepanelen en verrekent de aanschaf door middel van een vast bedrag per maand. Deze maandelijkse bijdrage voor de zonnepanelen maakt geen onderdeel uit van uw huur. Daarom wordt deze bijdrage niet jaarlijks verhoogd en ontvangt u over deze bijdrage geen huurtoeslag.

Meer leest u in de folder zonnepanelen.

 

Hoe vraagt u zonnepanelen aan?

Nadat u de informatie en de folder heeft gelezen kunt u de zonnepanelen aanvragen. Stuur een e-mail naar zonnepanelen@wonion.nl. Onze collega's nemen daarna contact met u op voor het vervolg.

 

Mogelijk gaat er iets veranderen aan het salderen

Er is een wetsvoorstel ingediend om het salderen te veranderen. De meest actuele informatie hierover vindt u op de website van Milieucentraal.