Ga naar de inhoud
Eksterstraat, Ulft

Nieuwbouw

Bij de pluktuin in de Vogelbuurt in Ulft wil Wonion een duurzaam Tiny house plaatsen. Het huisje stond in de zomer van 2022 tentoongesteld als duurzame modelwoning op de Floriade in Almere. Vooral de isolatie van de woning is bijzonder, deze is gemaakt met paprikastengels. De pluktuin is in 2018 aangelegd op een groenstrook langs de Eksterstraat en ligt bij 38 energiezuinige woningen die Wonion daar eerder bouwde. De precieze plek waar het huisje komt te staan wordt nog bepaald.

 

Woningkenmerken

De woning heeft een oppervlak van ca 60 m2 en is bedoeld als woning voor een eenpersoonshuishouden. De woning heeft twee woonlagen met een woonkamer/keuken, badkamer, slaapkamer en een berging. Op het dak van de woning en de berging komen zonnepanelen. De huurprijs ligt tussen € 500,- en € 550,- euro per maand (excl. servicekosten). Afhankelijk van het inkomen is huurtoeslag mogelijk.

 

Planning

Zodra de planning bekend is, vindt u die hier.

 

Motivatiebrief

Onderdeel van de toewijzingsprocedure is een motivatiebrief. Wonion zoekt voor het huisje een bewoner die zich ook wil inzetten voor de pluktuin. In de tuin staan nu nog niet zoveel planten. De bedoeling is dat de pluktuin een plek wordt waar buurtbewoners vruchten en bloemen plukken. Daarom zoeken we iemand met ‘groene vingers’. Een bewoner die de pluktuin samen met buurtbewoners verder vorm wil geven.


Heeft u vragen over het Tiny house?

Dan kunt u mailen naar s.terhorst@wonion.nl of op maandag, dinsdag of donderdag bellen naar Saskia ter Horst via (0315) 69 60 33.

 

Details