De Oevelgunne

Wonion maakt samen met Azora, Estinea en de gemeente Oude IJsselstreek al geruime tijd een plan voor een nieuw woonzorgcentrum voor Gendringen. Het bestaande Maria Magdalena Postel is sterk verouderd en wordt gesloopt. Het nieuwe woonzorgcentrum biedt huisvesting aan senioren en zorgbehoevenden. Het plan omvat 46 woningen voor bewoners van Azora, 11 woningen voor Wonion en 14 woningen voor bewoners van Estinea.

Nieuw woonzorgcentrum

Er komt ook ruimte voor de buurt in het nieuwe centrum. In het voorlopig ontwerp zijn op de begane grond diverse voorzieningen en multifunctionele ruimten opgenomen. Verenigingen kunnen van deze ruimten gebruik maken. Met deze bredere invulling van het zorgcentrum wil Wonion samen met de andere initiatiefnemers een positieve impuls geven aan Gendringen.
 
Het ontwerp van het nieuwe gebouw bestaat uit 3 bouwlagen en wordt daarmee iets lager dan de bestaande bebouwing. Met de overwegend bakstenen gevel, een bescheiden bouwhoogte en variatie in de daklijn past het ontwerp goed in de omgeving. Naast een goede inrichting van de binnenzijde is er ook ruime aandacht besteed aan de aansluiting van het gebouw op de omgeving. Voor de bewoners zijn er afgesloten binnentuinen én er komt groen aan de buitenranden. Daarnaast is er rekening gehouden met voldoende parkeerruimte voor bewoners en bezoekers.
 

Duurzaam ontwerp

Het nieuwe gebouw wordt uiteraard energiezuinig. Het gebouw wordt goed geïsoleerd en ook de technische installaties zijn energiezuinig. Op het dak zijn zonnepanelen gepland.

De Oevelgunne

Met de onthulling van het bouwbord is in juli het startsein gegeven voor de bouw van het nieuwe woonzorgcentrum in Gendringen. Toekomstig bewoonster Van der Hoorn maakt hiermee gelijktijdig de nieuwe naam bekend: De Oevelgunne.

Planning nieuwbouw

Met het uitrollen van een banner bereikte De Oevelgunne maandag 28 september 2020 het hoogste punt. Naar verwachting betrekken bewoners in het tweede kwartaal van 2021 het nieuwe gebouw.