Ga naar de inhoud

‘Ook in 2024 blijven Wonion, gemeente en WijWonen samenwerken aan prettig wonen in gemeente Oude IJsselstreek’

Wonion, gemeente Oude IJsselstreek en Huurdersvereniging WijWonen werken al geruime tijd samen op het gebied van sociale volkshuisvesting in gemeente Oude IJsselstreek. In 2024 wordt deze samenwerking voorgezet. Gerrolt Ooijman directeur- bestuurder van Wonion, Ben Hiddinga wethouder bij gemeente Oude IJsselstreek en Ton Menke voorzitter van WijWonen ondertekenden hiervoor onlangs de prestatieafspraken 2024-2026. De partijen hebben hierin gezamenlijke prioriteiten vastgesteld. Ook zijn er afspraken gemaakt om hier in 2024 verder gezamenlijk uitvoering aan te geven.

 

“Prettig wonen in een fijne woonomgeving is belangrijk voor iedereen. Als corporatie dragen we hier graag aan bij door te zorgen voor betaalbare, veilige en comfortabele woningen. Woningen die passen bij onze huurders, bij de inkomenssituatie en bij de levensfase. Samen met gemeente Oude IJsselstreek en huurdervereniging WijWonen blijven we ons hiervoor inzetten.” Vertelt Gerrolt Ooijman.

 

De gezamenlijke prioriteiten

Wonion, gemeente Oude IJsselstreek en Huurdersvereniging WijWonen spreken jaarlijks met elkaar af wat ze belangrijk vinden en waar de gezamenlijke aandacht naar uitgaat. En hoe de partijen het komende jaar uitvoering geven aan de gestelde prioriteiten.
De gezamenlijke prioriteiten van de drie partijen zijn:

  • De beschikbaarheid en betaalbaarheid van sociale huurwoningen;
    In 2024 passen we hier onder andere ons huurbeleid op aan.
  • Wonen en zorg, sociaal domein en leefbaarheid;
    In 2024 willen we onder andere een gezamenlijk uitvoeringsplan voor Wonen en Zorg vaststellen
  • Duurzame en kwalitatieve woningen.
    In 2024 verduurzaamt Wonion onder andere 133 woningen in Silvolde, Terborg en Varsseveld verduurzamen tot CO2-neutrale woningen.

“Vanuit de gemeente streven we er vanzelfsprekend naar dat iedereen in onze gemeente prettig kan wonen. Betaalbaarheid hoort daar ook bij. We zijn daarom blij dat Wonion investeert in het energiezuinig maken van de sociale huurwoningen. Met elkaar zetten we in op prettig wonen voor jong en oud in leefbare wijken ” aldus wethouder Ben Hiddinga van gemeente Oude IJsselstreek.

 

Stem huurders

Huurdersvereniging WijWonen is nauw betrokken bij de prioritering. Ton Menke, voorzitter van huurdersvereniging WijWonen: “Als huurdersvereniging vinden we het belangrijk om de stem van huurders te laten horen. Wonion en gemeente hechten hier ook belang aan. Het is daarom fijn om als huurdersvereniging goed aangehaakt te zijn bij het vaststellen van de prestatieafspraken de prioriteiten en hoe daar jaarlijks op ingezet wordt.”

 

Onlangs tekenden bestuurder Gerrolt Ooijman van Wonion, wethouder van Oude IJsselstreek Ben Hiddinga en Ton Menke, voorzitter van huurdersvereniging WijWonen, de prestatieafspraken voor 2024, waarin gezamenlijke prioriteiten opgenomen zijn. Ook Lex Cornelissen, Marijke Gries en Larry Haccou van WijWonen waren hierbij aanwezig.

Onlangs tekenden bestuurder Gerrolt Ooijman van Wonion, wethouder van Oude IJsselstreek Ben Hiddinga en Ton Menke, voorzitter van huurdersvereniging WijWonen, de prestatieafspraken voor 2024, waarin gezamenlijke prioriteiten opgenomen zijn. Ook Lex Cornelissen, Marijke Gries en Larry Haccou van WijWonen waren hierbij aanwezig.