Wonion Doet! Samen aan de slag voor een fijne groene buitenruimte

Een comfortabel en duurzame woning is belangrijk om prettig te kunnen wonen. Maar ook een groene omgeving en fijne contacten in de buurt dragen hieraan bij. Op 8 april hielpen medewerkers van Wonion samen met Sociaal Werk Oude IJsselstreek en gemeente Oude IJsselstreek buurtbewoners van verschillende straten in Terborg bij het onderhouden van de tuinen. Samen werken we zo aan een groenere en fijnere buurt.  

“De huurders reageerden positief op de aangeboden hulp en waren blij met het resulataat. Een ruime meerderheid van de bewoners deed dan ook mee aan de actie. Een aantal van hen ging zelf ook enthousiast aan de slag in de tuin. Zo maakte grind in een voortuin plaats voor een tuintje en is uit een andere tuin een deel van de tegels vervangen door bloeiende vaste planten.“ Aldus: Jorrit Herrera Farfán, Duurzaamheidsadviseur bij Wonion.  

Groene buitenruimte en sociale contacten 

Wonion vindt het belangrijk om in contact te blijven met huurders en samenwerkingspartners. Tegelijkertijd vraagt het veranderende klimaat om hierop in te spelen. Met de actie Wonion Doet! Zet Wonion samen met de andere betrokken partijen in op het vergroenen van tuinen. Gezamenlijk hieraan werken bevordert het onderlinge contact met elkaar en dat helpt weer om je thuis te voelen in de buurt. Sociaal Werk Oude IJsselstreek en Terborgs Belang bekijken daarom samen met buurtbewoners of er nog aanvullende buurtactiviteiten georganiseerd kunnen worden.   


Samenwerking 

Diverse organisatie leverden een belangrijke bijdrage aan Wonion Doet! Sociaal Werk Oude IJsselstreek, Gemeente Oude IJsselstreek,  Terborgs Belang,  Tuincentrum Hiddink, Bakkerij Ebbers, Lunchroom met Liefde, HacronGroen, en BOA’s: Bedankt!  


Meer weten? 

Wilt u meer weten over Wonion Doet!? In een filmfragmentje ziet u een korte terugblik.