Ga naar de inhoud

Elk jaar pakken we zo'n 100 woningen aan. Zo verbeteren we het wooncomfort van de bewoners. Daarnaast hebben stijgende energieprijzen nog maar beperkt invloed op hun energierekening. Bovendien is het natuurlijk goed voor het milieu. Maar een flinke klus is het wel. En het vraagt ook het nodige van de bewoners. Daarom zijn we blij dat we dit met onze vaste partners kunnen doen mét oog voor de bewoners.

Ons doel is dat in 2050 alle huurwoningen van Wonion energie- en CO₂-neutraal zijn. Dat betekent dat de woningen net zoveel energie opwekken als de bewoners nodig hebben voor warm water, verwarming, ventilatie, verlichting en alle apparatuur in huis. De energie die daarvoor nodig is, wordt duurzaam opgewekt met bijvoorbeeld een warmtepomp en zonnepanelen.

De maatregelen

  • Om onze woningen energieneutraal te maken doen we drie dingen:
  • We verbeteren de isolatie en ventilatie.
  • We maken de woning gasloos.
  • We zorgen ervoor dat de benodigde energie duurzaam wordt opgewekt.

De drie genoemde punten doen we in alle woningen, maar hoe we dat doen – welke producten of installaties we gebruiken – verschilt per project.

Dit jaar zijn we gestart aan de Touwslagersbaan in Gendringen (met Lenferink en Wassink Installatie) en aan de Grote Beer in Ulft (met Wam&VanDuren en WSi Installatietechniek).

Bekijk ons filmpje

Elk project is anders. We werken samen met verschillende partners en ook de aanpak varieert. Benieuwd naar wat we allemaal doen aan de Touwslagersbaan? Hoe we het daar aanpakken en wat dit betekent voor de bewoners? Bekijk dan het filmpje op Youtube.

Planning tot en met 2024

We starten in wijken met meerdere woningen van hetzelfde type die we relatief eenvoudig kunnen verduurzamen. Tot en met 2024 hebben we een planning gemaakt.

Woningen die lastiger te verduurzamen zijn, pakken we ook aan. Maar die woningen hebben ingrijpender maatregelen nodig om energie- en CO₂-neutraal te worden.