Ga naar de inhoud

Aan de Heuvelstraat in Silvolde verrijzen 28 nieuwe nul-op-de-meter huurwoningen. Acht kleine gezinswoningen en twintig levensloopbestendige woningen. De Heuvelstraat wordt helemaal opnieuw ingericht. Dit gebeurt zo duurzaam mogelijk en met aandacht voor circulariteit. Wonen aan de Heuvelstraat wordt groen en duurzaam. Spreekt dit u aan? De verhuur van de nieuw te bouwen woningen van de eerste fase start deze week. Naar verwachting kunnen de eerste bewoners eind dit jaar groen en duurzaam wonen in een bijzondere straat.

De Heuvelstraat wordt een straat met een groen karakter. Zowel bij de inrichting van de straat als de bouw van de woningen is er aandacht voor circulariteit. De woningen worden zo circulaire mogelijk gebouwd. Ruim 6.000 dakpannen maakten voorheen onderdeel uit van de dakbedekking van de vroegere woningen en maken straks weer onderdeel uit van de nieuwe dakbedekking. Ook een deel van de bakstenen is afkomstig van de vroegere woningen en worden gebruikt bij de bouw van de nieuwe nul-op-de-meter woningen.

Met de circulaire aanpak van de Heuvelstraat wordt samen met de gemeente Oude IJsselstreek en andere partijen een extra stap gezet als het gaat om duurzaamheid. Zowel bij de ontwikkeling van de woningen als op het gebied van warmteopwekking en watergebruik.

Groen en duurzaam wonen

De nieuw te bouwen woningen worden nul-op-de-meter gebouwd. De woningen worden voorzien van zonnepanelen en zeer goede isolatie. De contouren van de eerste fase zijn al duidelijk zichtbaar. In fase 1 worden er 16 nieuwe woningen gerealiseerd. Vier kleine gezinswoningen, met op de eerste verdieping twee slaapkamers en de badkamer en twaalf levensloopbestendige woningen met twee slaapkamers, een badkamer op de begane grond en geschikt voor het gebruik van een rolstoel. Na de realisatie van de eerste fase verschuiven de werkzaamheden naar het hoger gelegen deel van de Heuvelstraat, fase twee.

Groene omgeving

In de Heuvelstraat is extra aandacht voor het creëren van een groene omgeving. De straat wordt autoluw ingericht, waarbij uit het zicht geparkeerd wordt. Bewoners van de Heuvelstraat krijgen de bijzondere kans om mee te denken over de inrichting van het groen.

Naar verwachting is de metamorfose en vergroening van de Heuvelstraat begin 2024 afgerond.

Verhuur woningen Heuvelstraat

Wilt u groen en duurzaam wonen in een nul-op-de-meter woning aan de nieuw ingerichte Heuvelstraat? En ziet u het als een uitdaging om zuinig met energie en uw omgeving om te gaan? Houdt u dan de website van Thuis in de Achterhoek in de gaten. De verhuur van de eerste woningen van dit bijzondere project gaat deze week van start. De overige woningen worden naar verwachting geadverteerd in het eerste kwartaal van 2023. Reageren op één van de nul-op-de-meter woningen van fase 1 kan als u als woningzoekende ingeschreven staat bij Thuis in de Achterhoek, vanaf woensdag 11 mei 12:00 uur tot woensdag 18 mei 12:00 uur via www.thuisindeachterhoek.nl.

Meer informatie

Wilt u meer weten over dit bijzondere woonproject? Neem dan gerust een kijkje in de verhuurbrochure, of neem contact op met Remco Hovens, verhuurmakelaar Wonion. Remco Hovens is te bereiken via r.hovens@wonion.nl of (0315) 69 60 40.

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door: 8rhk ambassadeurs en provincie Gelderland