Ga naar de inhoud

Aan de Reeënstraat en het Patrijsplein in Silvolde komen zestien nieuwe woningen met een duurzaam karakter. De woningen worden in twee fasen gebouwd. Eerder dit jaar werden er in snel tempo acht levensloopbestendige houtbouwwoningen gerealiseerd. Daarna is gestart met de bouw van acht kleine gezinswoningen. De verhuur van de acht kleine gezinswoningen start maandag 2 oktober 2023. 

De nieuw te bouwen woningen worden nul-op-de-meter gebouwd en worden voorzien van twee slaapkamers. Dit maakt de woningen met name geschikt voor een- tot driepersoonshuishoudens. Ook de woonomgeving wordt duurzaam en natuurinclusief ingericht met een parkachtige uitstraling. Er komt ruimte voor verschillende bloemenmengsels en er worden wadi’s aangebracht. De duurzame inrichting van de openbare ruimte wordt gerealiseerd met een bijdrage van provincie Gelderland. Het hoogste punt van de woningen is inmiddels bereikt. Naar verwachting zijn de kleine gezinswoningen in het voorjaar van 2024 klaar om bewoond te worden.

 

Verhuur kleine gezinswoningen

Wilt u duurzaam wonen in een nul-op-de-meter woning centraal in Silvolde? Houdt u dan de website van Thuis in de Achterhoek in de gaten. Woont u in Silvolde en heeft u belangstelling? Vier van de kleine gezinswoningen worden met voorrang verhuurd aan inwoners van Silvolde. De verhuur van de kleine gezinswoningen start in de eerste week van oktober. Reageren op één van de kleine gezinswoningen kan als u als woningzoekende ingeschreven staat bij Thuis in de Achterhoek, vanaf maandag 2 oktober 2023 13:00 uur tot maandag 9 oktober 2023 23:00 uur via www.thuisindeachterhoek.nl. 

 

Meer informatie 

Wilt u meer weten over de nieuw te bouwen woningen? In de advertentie op www.thuisindeachterhoek.nl vindt u uitgebreide informatie in de verhuurbrochure. Heeft u nu al vragen? Neemt u dan gerust contact met ons op.