Ga naar de inhoud

Stichting De Graafschap Verbindt en Wonion gaan de komende jaren samen sportieve activiteiten organiseren die de jeugd betrekken bij de lokale gemeenschap. Op die manier willen beide organisaties jongeren bewust maken van hun leefomgeving en leefstijl. Op 5 september zette Gerrolt Ooijman (directeur Wonion) en Michael Ogubai (manager MVO, De Graafschap Verbindt) hun handtekening voor dit partnerschap.

Via (sportieve) projecten zet de Graafschap de aantrekkingskracht van de voetbalclub in om het welzijn van inwoners te versterken en (door naoberschap) de gemeenschap samen te brengen. Een initiatief dat Wonion graag samen met De Graafschap oppakt in wijken waar de leefbaarheid een positieve impuls kan gebruiken.


Voetbalcompetitie voor jongeren in Silvolde

Dit ‘voetbalseizoen’ organiseren beide organisaties als eerste project een voetbalcompetitie voor jongeren in Silvolde. In deze competitie gaat het om samen in beweging zijn, plezier maken en maatschappelijk bijdragen leveren in je eigen wijk of buurt. Naast de winnende punten tijdens het voetballen kunnen de jongeren ook punten scoren door gezamenlijk maatschappelijke activiteiten en/of klusjes te doen.


Activiteiten in de wijk of buurt

Gerrolt Ooijman: “Teams bedenken zelf hun buurtbijdrage. Maar je kunt bijvoorbeeld denken aan het opruimen en schoonmaken van de buurt, op een creatieve wijze geld inzamelen voor het goede doel of door activiteiten op te zetten in hun eigen wijk. Door de jongeren meer bij hun buurt te betrekken via buurtbijdrages willen we het “naoberschap” in stand houden en ze leren dat iets voor een ander doen heel normaal is.”

Workshops over gezonde leefstijl

“Tijdens de competitie organiseren we ook twee workshops”, vertelt Michael Ogubai, manager MVO bij De Graafschap. “Over gezonde voeding, weerbaarheid of bijvoorbeeld EHBO. Samen met de jongeren kiezen we het onderwerp.”
“We zijn ontzettend trots dat Wonion als eerste Achterhoekse corporatie samenwerkt met De Graafschap Verbindt. Door deze samenwerking in de Oude IJsselstreek kunnen wij lokaal bijdragen en daarmee steeds een stapje vooruit zetten in onze missie: ‘Geen Achterhoeker aan de zijlijn’.”

Uitbreiding naar andere wijken

“Jaarlijks organiseren we samen twee projecten.”, aldus Gerrolt Ooijman. “Dat kan een tweede voetbalcompetitie zijn. Maar we denken ook nog na over een activiteit voor oudere inwoners. Belangrijk is dat de activiteiten mensen letterlijk of figuurlijk in beweging zet voor een leefbare wijk of buurt.”