Ga naar de inhoud
Groen en duurzaam wonen? Aan de Heuvelstraat, Silvolde start deze week de verhuur van kleine gezinswoningen en levensloopbestendige woningen

Aan de Heuvelstraat in Silvolde verrijzen dit jaar twaalf nieuwe nul-op-de-meter huurwoningen. Vier kleine gezinswoningen en acht levensloopbestendige woningen. De Heuvelstraat wordt helemaal opnieuw ingericht. Dit gebeurt zo duurzaam mogelijk en met aandacht voor circulariteit. Wonen aan de Heuvelstraat wordt groen en duurzaam. Spreekt dit u aan? De verhuur van de nieuw te bouwen woningen van de tweede fase start deze week.


De nieuw te bouwen woningen worden nul-op-de-meter gebouwd. De woningen worden voorzien van zonnepanelen en zeer goede isolatie. Als isolatiemateriaal wordt gebruik gemaakt van natuurlijke materiaal. Er worden vier kleine gezinswoningen gebouwd met op de eerste verdieping twee slaapkamers en de badkamer en de acht levensloopbestendige woningen met twee slaapkamers, een badkamer op de begane grond en geschikt voor het gebruik van een rolstoel.


Groene en duurzaam

In de Heuvelstraat is extra aandacht voor het creëren van een groene omgeving. De straat wordt autoluw ingericht, waarbij uit het zicht geparkeerd wordt. Bewoners van de Heuvelstraat krijgen de bijzondere kans om mee te denken over de inrichting van het groen.


De eerste zestien woningen van de Heuvelstraat zijn al gerealiseerd. Dit deel van de Heuvelstraat laat zien dat er zowel bij de inrichting van de straat als bij de bouw van de woningen aandacht is voor circulariteit. Ruim 6.000 dakpannen maakten voorheen onderdeel uit van de dakbedekking van de vroegere woningen en maken deels alweer onderdeel uit van de nieuwe dakbedekking. Ook een deel van de bakstenen is afkomstig van de vroegere woningen en worden gebruikt bij de bouw van de nieuwe nul-op-de-meter woningen.


Met de circulaire aanpak van de Heuvelstraat wordt samen met de gemeente Oude IJsselstreek en andere partijen een extra stap gezet als het gaat om duurzaamheid. Zowel bij de ontwikkeling van de woningen als op het gebied van warmteopwekking en watergebruik.


Verhuur woningen Heuvelstraat

Wilt u groen en duurzaam wonen in een nul-op-de-meter woning aan de nieuw ingerichte Heuvelstraat? En ziet u het als een uitdaging om zuinig met energie en uw omgeving om te gaan? Houdt u dan de website van Thuis in de Achterhoek in de gaten. De verhuur van de eerste woningen van dit bijzondere project gaat deze week van start. Reageren op één van de nul-op-de-meter woningen kan als u als woningzoekende ingeschreven staat bij Thuis in de Achterhoek, via www.thuisindeachterhoek.nl. Naar verwachting is de metamorfose en vergroening van de Heuvelstraat eind 2024 afgerond.


Meer informatie

Wilt u meer weten over dit bijzondere woonproject? Neem dan gerust een kijkje op de projectpagina of neem contact op met Remco Hovens, verhuurmakelaar Wonion. Remco Hovens is te bereiken via r.hovens@wonion.nl of (0315) 69 60 40.


Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door 8rhk ambassadeurs en provincie Gelderland