Ga naar de inhoud
Eerste gezuiverde regenwater getapt aan de Heuvelstraat Silvolde

De herinrichting van de Heuvelstraat in Silvolde is in volle gang. De aanpak van de Heuvelstraat gebeurt zo duurzaam en circulair mogelijk, ook op het gebied van watergebruik. Bij dertien woningen wordt de wc gespoeld met gezuiverd douchewater en het afvalwater dat normaal gesproken naar het riool gaat, wordt in het waterhuis gezuiverd. Het gezuiverde afvalwater, wordt lokaal in de bodem geïnfiltreerd. Bij twee woningen wordt nog een extra stap gezet, daar krijgen bewoner straks drinkwater uit gezuiverd regenwater. In aanwezigheid van de betrokken partijen is op woensdag 5 juni het eerste glaasje water getapt.

De innovatieve installatie die voor twee woningen in de Heuvelstraat regenwater geschikt maakt voor drinkwater is woensdag 5 juni opgeleverd. Hiermee is het onderdeel ‘Duurzaam Waterbeheer’ officieel gestart. Het Duurzaam Waterbeheer start met een uitvoerige testfase. Als het water langere tijd aan de strenge eisen voldoet worden de twee woningen op de installatie aangesloten en komt er bij de huurders gezuiverd regenwater uit de kraan.

Bij alle aspecten van het project wordt een extra stap gezet als het gaat om duurzaamheid en circulariteit. Zowel bij de sloop van de oude woningen als bij de ontwikkeling van de nieuwe woningen (op het gebied van warmteopwekking en watergebruik) en de inrichting van de omgeving. Naar verwachting is de gehele Heuvelstraat begin 2025 weer klaar om bewoond te worden.

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door: 8rhk ambassadeurs en provincie

 

Meer weten?

Wilt u meer weten over Duurzaam Waterbeheer aan de Heuvelstraat? De betrokken partners Gemeente Oude IJsselstreek, Vitens, Waterschap Rijn en IJssel, Nijhuis Saur Industries SEMiLLA Sanitation en Wonion vertellen u hier graag meer over. Klik op de afbeelding hieronder.