Ga naar de inhoud
De Graafschap Verbindt Naobers voetbalcompetitie is in volle gang

Ook dit jaar organiseren Wonion en Stichting De Graafschap Verbindt weer een voetbalcompetitie voor jongeren uit groep 7 en 8 in de gemeente Oude IJsselstreek. Ruim 125 enthousiaste jongeren zijn al een aantal weken fanatiek aan het voetballen én bezig met de maatschappelijke activiteiten. Graafschap Verbindt Naobers competitie is een initiatief van Stichting De Graafschap Verbindt en Wonion, in samenwerking met de gemeente Oude IJsselstreek, Buurtzorg Jong, Helpgewoon, SDOUC, Politie en Handhaving.

 

De maatschappelijke activiteiten

De competitie is een combinatie van sportieve en maatschappelijke activiteiten. Door te voetballen en het leveren van een maatschappelijke bijdrage verdienen de jongeren punten. En hiermee zijn ze al fanatiek aan de slag. Freek Jansen, Wijkconsulent bij Wonion, brengt regelmatig een bezoek aan de maatschappelijke activiteiten. Al glimlachend vertelt hij: “Het is mooi om te zien dat de jongeren in beweging zijn, zowel op het veld als in de gemeente. De jongeren vinden het leuk om dit te doen en worden steeds creatiever met hun activiteiten.” De jongeren bedenken zelf hun activiteiten. Zo zamelt het team FC Dynamiek geregeld statiegeld flessen in. Om van het statiegeld rozen te kopen en deze uit te delen bij het bejaardencentrum. “Hiermee bezorgen ze de ouderen een mooie dag.” Vult Jansen aan.

Er worden nog vele andere activiteiten georganiseerd, zoals een groente- en fruitbingo bij Azora Debbeshoek in Ulft, koken voor de bewoners van WoonzorgNet in Silvolde of helpen met opruimen van zwerfafval rondom het Kennedyplein in Ulft. Jasper Huijink, projectleider bij De Graafschap Verbindt, vertelt trots: “Inmiddels zijn er al vijftig verschillende activiteiten uitgevoerd, waarbij de jongeren zorgen voor verbinding tussen allerlei doelgroepen in de gemeente. Ouderen, mensen met een beperking, buren, familie en vrienden - dit is echt een project van ons allemaal, voor ons allemaal. In lijn met onze missie 'geen Achterhoeker aan de zijlijn', wordt dit initiatief uitgevoerd in nauwe samenwerking met tal van lokale organisaties, waaronder Azora, Stichting Streetball, WoonzorgNet, Millsgym en Dierenweide Varsselder, die elk hun onmisbare steentje bijdragen."

De komende weken zijn de teams nog hard aan het werk om punten te scoren, want eind juni vindt de prijsuitreiking plaats. Aan het einde van de competitie zijn alle deelnemende teams met hun leiders welkom bij de supporterskantine van de Graafschap voor een rondleiding door het stadion.

 

Meer weten over deze competitie?

Lees dan verder op onze website: De Graafschap Verbindt Naobers voetbalcompetitie | Wonion