Ga naar de inhoud

Wonion gaat voor goed en betaalbaar wonen, nu en in de toekomst. Wij investeren daarom in het verduurzamen en onderhouden van onze woningen. En spelen in op de woonvraag. Om dit te kunnen blijven doen passen wij per 1 juli de huurprijs aan met 5,3%. Meer over de huuraanpassing van dit jaar leest u in dit bericht.

 

Prettig wonen nu en in de toekomst

We vinden het belangrijk dat u comfortabel woont en dat uw totale woonlasten betaalbaar blijven, nu en in de toekomst. We zetten ons daarom in op het verduurzamen van onze woningvoorraad. Het beperken van energielasten komt ten goede aan het wooncomfort en de betaalbaarheid van de totale woonlasten. Ons uitgangspunt daarbij is om te starten met de woningen met een laag energielabel of een hoge warmtevraag. En we spelen zo goed mogelijk in op de groeiende vraag naar kleine gezinswoningen en levensloopbestendige woningen. Om dit te kunnen blijven doen passen we de huurprijs dit jaar voor de meeste woningen aan met 5,3%.

We blijven kritisch kijken naar ons woningbezit en de huurprijs die passend is per woning, met als doel dat u nu en in de toekomst goed en betaalbaar woont.

 

Uw persoonlijke situatie

Wij vinden het belangrijk dat uw woonlasten betaalbaar blijven. Huurders van een sociale huurwoning met een relatief laag inkomen en een in verhouding wat hogere huur komen ook dit jaar mogelijk in aanmerking voor een huurverlaging. Huurt u langer dan 1 maart 2023 een sociale huurwoning van Wonion met een in verhouding wat hogere huur en heeft u niet eerder een huurverlaging gekregen? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor de eenmalige huurverlaging.

Bij betalingsproblemen bespreken we uw situatie graag persoonlijk met u. Gezamenlijk zoeken we dan naar een passende oplossing. Door het bieden van maatwerk willen we mensen die het echt nodig hebben nog beter helpen.

 

Bericht over huuraanpassing

Huurt u een woning van ons? Dan krijgt u vóór 1 mei 2024 bericht over de huuraanpassing.

 

Meer weten?

Meer informatie over de huuraanpassing per 1 juli 2024 is hier te vinden.
Meer informatie over de eenmalige huurverlaging leest u hier.