Ik heb een vraag over WMO aanpassingen

Met relatief kleine aanpassingen blijft uw huis langer geschikt om in te wonen, ook als u vanwege uw leeftijd wat minder mobiel bent of andere belemmeringen ervaart. Met relatief eenvoudig te realiseren woonvoorzieningen kunt u veilig en comfortabel blijven wonen. U kunt dan denken aan bijvoorbeeld het plaatsen van een drempelhulp, een douchezitje, het plaatsen van beugels of een oplaadpunt voor uw scootmobiel.

Wonion kan eenvoudige voorzieningen vanuit Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) of tegen betaling voor u realiseren.
Voor het aanbrengen van woonvoorzieningen die vallen onder de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), neemt u contact op met het zorgloket van gemeente Oude IJsselstreek, via telefoonnummer (0315) 29 22 92 of via de website https://www.oude-ijsselstreek.nl/woningaanpassingen

Zij bepalen of u voor een vergoeding of tegemoetkoming in de kosten in aanmerking komt. Ontvangt u groen licht voor de realisatie van de woonvoorziening, dan voert Wonion de werkzaamheden uit.

Aanpassen tegen betaling verschillende woonvoorzieningen vallen niet meer onder de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Toch kan het zijn dat u uw toiletpot wilt laten verhogen of handgrepen wilt laten plaatsen. Op uw verzoek kan Wonion deze woonvoorzieningen tegen betaling voor u realiseren. De kosten hiervoor kunnen niet voldaan worden door middel van een huurverhoging. U kunt de voorzieningen en aanpassingen ook zelf doen of laten uitvoeren door een klussenbedrijf. Een woningaanpassing kunt u aanvragen naar uw persoonlijke pagina te gaan en het formulier "klussen en verbouwen" in te vullen.

Was dit antwoord nuttig?

Geef uw beoordeling door middel van sterren:

Hoe kunnen wij u nog verder helpen?