Touwslagersbaan, Gendringen

Wonion vindt het belangrijk dat huurders prettig wonen in een kwalitatief goede woning. Daarom maken we de komende jaren honderd woningen per jaar duurzaam. In 2050 zijn dan al onze huurwoningen energie- en
CO₂-neutraal. Dat betekent dat de woningen net zoveel energie opwekken als de bewoners nodig hebben voor warm water, verwarming, ventilatie, verlichting en alle apparatuur in huis. De energie die daarvoor nodig is, wordt duurzaam opgewekt met bijvoorbeeld een warmtepomp en zonnepanelen.
Dit doen we met onze vaste partners en op een circulaire manier. Dat betekent dat we materialen zoveel mogelijk opnieuw gebruiken of we gebruiken materialen van natuurlijke grondstoffen, zoals hout of vlas.
Met het verduurzamen van bestaande woningen verbetert het wooncomfort. Bovendien hebben stijgende energieprijzen geen invloed meer op de energierekening van de huurder. En het is natuurlijk goed voor het milieu!

Omschrijving

Bij 64 woningen aan de Touwslagersbaan in Gendringen verbeterden we de isolatie. We maakten de woningen kierdicht en plaatsten een ventilatie-installatie. De woningen zijn van het gas af. De cv-ketel is vervangen door een warmtepomp. Ook liggen er zonnepanelen op het dak.

Planning

De werkzaamheden zijn uitgevoerd in de periode april 2022 t/m december 2022.