Grote Beer, Ulft

Wonion vindt het belangrijk dat huurders prettig wonen in een kwalitatief goede woning. Daarom maken we de komende jaren honderd woningen per jaar duurzaam. In 2050 zijn dan al onze huurwoningen energie- en
CO₂-neutraal. Dat betekent dat de woningen net zoveel energie opwekken als de bewoners nodig hebben voor warm water, verwarming, ventilatie, verlichting en alle apparatuur in huis. De energie die daarvoor nodig is, wordt duurzaam opgewekt met bijvoorbeeld een warmtepomp en zonnepanelen.
Dit doen we met onze vaste partners en op een circulaire manier. Dat betekent dat we materialen zoveel mogelijk opnieuw gebruiken of we gebruiken materialen van natuurlijke grondstoffen, zoals hout of vlas.
Met het verduurzamen van bestaande woningen verbetert het wooncomfort. Bovendien hebben stijgende energieprijzen geen invloed meer op de energierekening van de huurder. En het is natuurlijk goed voor het milieu!

Omschrijving

Bij 56 woningen aan de Grote Beer in Ulft verbeterden we de isolatie van gevels, vloeren, daken en kozijnen. We maakten de woningen kierdicht. Ook installeerden we een energiezuinig ventilatiesysteem met warmteterugwinning. De woningen zijn van het gas af. De cv-ketel is vervangen we voor een warmtepomp. Op het dak liggen zonnepanelen.

Planning

De werkzaamheden zijn uitgevoerd in de periode maart 2022 t/m december 2022.