Mijn Wonion
inloggen
Zoeken
A A A
Menu

Woon Advies Commissie (WAC)

Stichting Woon Advies Commissie voor de woningbouw en de woonomgeving in de Oude IJsselstreek is een woonconsumentenorganisatie. Wonion heeft het belang van de huurder hoog in het vaandel staan en overlegt over uiteenlopende onderwerpen met de WAC.

Belangenbehartiging bewoners
Bij nieuwbouwprojecten zijn vele partijen zoals gemeenten, projectontwikkelaars, wooncorporaties, architecten, aannemers en onderaannemers betrokken. Zij hebben allemaal hun eigen vakmatige inbreng en belangen. De WAC behartigt de belangen van de toekomstige bewoners. Daarnaast toetst de WAC plannen op de gebruikskwaliteit van de woning en de woonomgeving. De vraag die gesteld wordt is: "Kan de bewoner in de woning de dagelijkse dingen doen?"

Adviezen
De adviezen van de WAC leveren meerwaarde, omdat de leden zeer veel oog hebben voor de interne woonkwaliteit van de woningen. Denk aan toegankelijkheid, gebruiksvriendelijkheid, eventuele voorzieningen voor gehandicapten en de inrichting van de woon- en leefomgeving vanuit sociale veiligheid.

Meer informatie
Wilt u meer weten over de Woon Advies Commissie? Lees dan het jaarverslag van de commissie of neem voor meer informatie contact op met  wacoudeijsselstreek@gmail.com.