Mijn Wonion
inloggen
Zoeken
A A A
Menu

DRU-laan

DRU-laan
DRU-laan

Wonion realiseerde 32 energienotaloze woningen aan de DRU-laan in Ulft. De all-electric woningen zijn  zo gebouwd dat het energieverbruik en de opwek van energie in evenwicht is. Met een bewust energieverbruik is het mogelijk dat de totale energierekening op nul uitkomt. Om het wonen in één van de unieke woningen voor diverse doelgroepen mogelijk te maken zijn er verschillende woningtypes gerealiseerd.

Energienotaloos: het concept
De woningen aan de DRU-laan zijn energienotaloze woningen. Dit betekent dat het mogelijk is om in deze woningen te wonen met een energieverbruik van nul, bewoners betalen dan alleen een bedrag voor het vastrecht (circa € 50,00). Om dit mogelijk te maken, moet er wel aan bepaalde voorwaarden worden voldaan. Ten eerste moet de woning zeer goed geïsoleerd zijn en goede installaties hebben. De buitenschil is voorzien van hoogwaardige isolatie en er is triple beglazing toegepast. Hierdoor is er weinig energie nodig om de woning warm te stoken. De woningen zijn all-electric ingericht, dit betekent dat de woningen niet voorzien zijn van een gasaansluiting en er geen vastrecht voor gas betaald hoeft te worden. Er kan alleen elektrisch gekookt worden en het water wordt met een elektrische boiler verwarmd. Voor het opwekken van elektriciteit zijn er zonnepanelen geplaatst. De gezinswoningen wekken circa 5.000 kWh per jaar op en de maisonnettes en levensloopbestendige woningen circa 4.000 kWh per jaar. De opgewekte energie komt ten gunste van de bewoners.

Uitgaan van gemiddelden
Met het concept energienotaloos gaan we uit van gemiddelden. Om daadwerkelijk te wonen met een energieverbruik van € 0,00 moet aan bepaalde voorwaarden worden voldaan. Dit betekent dat het in de praktijk mogelijk is dat huurders meer of minder energie verbruiken.

Wonen aan de DRU-laan
Dit unieke woonproject is aan de rand van het bruisende DRU Industriepark gerealiseerd. Het voormalige ijzergieterij fabrieksterrein is een bijzonder gebied, waar kan worden gewoond, gewerkt, geleerd en gerecreëerd. Veel voorzieningen zijn aanwezig. Op het DRU Industriepark is een bibliotheek, galerie, poppodium, restaurant en ontmoetingsplek voor bedrijfsleven en onderwijs te vinden. Naast al deze activiteiten is het ook goed wonen op deze plek. Naast het wonen in één van de monumentale gebouwen is het mogelijk om hier in een nieuwbouwwoning te wonen. Wonion bouwde 8 maisonnettes, 4 levensloopbestendige woningen (geschikt voor rolstoelgebruik) en 20 gezinswoningen aan de DRU-laan. Alle woningen zijn verhuurd.

Downloads:


Contact

Projectleider Wonion

Leon Klein Gunnewiek
(0315) 69 60 74
l.kleingunnewiek@wonion.nl

 

Makelaar Wonion

Roy Wassink
(0315) 69 60 41
r.wassink@wonion.nl