Mijn Wonion
inloggen
Zoeken
A A A
Menu

Resultaten 2017 en plannen 2018


Harrie Kuypers, directeur-bestuurder bij Wonion

Allereerst wil ik u het beste wensen voor 2018. Dat het een mooi jaar mag worden, met veel woongenot! Ik heb 2017 rustig afgesloten en ben begin januari weer met veel plezier begonnen bij Wonion. Ik hoop dat u ook een prettige en rustige jaarwisseling hebt gehad. Als ik terugkijk naar 2017, dan ben ik tevreden met de resultaten die we met elkaar hebben geboekt. Ik vertel u hier graag wat meer over en neem u graag mee in onze plannen voor het komende jaar.

Betaalbaar wonen
We zorgen ervoor dat het merendeel van onze woningen goedkoop of betaalbaar is en dus onder de huurtoeslaggrenzen ligt. In 2017 had 84% van onze woningen een huurprijs die onder deze grenzen lag. Hier sturen we op. Zo hebben we in 2017 slechts een beperkte huurverhoging doorberekend en zelfs de huur van circa 1.100 huishoudens verlaagd. Ook zijn we er voor mensen met huurachterstanden. Daar gaat onze bijzondere aandacht naar uit. Ook in 2018 helpen we huurders met een huurachterstand, weer grip te krijgen op hun financiële situatie. Hierbij werken we vaak samen met andere partijen zoals de gemeente, schuldhulpmaatjes en de stadsbank.

Comfortabele en toekomstbestendige woningen
Ook zorgen we dat onze woningen klaar zijn voor de toekomst: we vernieuwen woningen en investeren in energiezuinige woningen. Zo zijn we in 2017 gestart met de renovatie van 11 seniorenwoningen aan het Zwaluwenhof in Varsseveld. Dit is de eerste keer dat wij bestaande woningen gaan renoveren tot nul-op-de-meter woningen: een van de beste energieconcepten van het land. Dit zijn woningen die zo goed geïsoleerd zijn en zelf energie opwekken, dat je er zonder energielasten kunt wonen. Ook is de bouw van 22 nul-op-de-meter woningen aan de Vulcaanstraat en Handelstraat in Terborg gestart in 2017 en zijn 38 nul-op-de-meter woningen gerealiseerd in de Vogelbuurt in Ulft. In 2018 blijven we investeren in onze woningen. Zo blijven we zonnepanelen plaatsen op de daken van huurders die deze wens hebben en waarvan de woning er geschikt voor is, we plegen onderhoud aan onze woningen en we ronden de bouw van de 22 nieuwbouwwoningen aan de Vulcaanstraat en Handelstraat in Terborg af. Ook blijven we in 2018 in gesprek met bewoners van de Heuvelstraat in Silvolde over de sloop van 36 woningen in deze straat en de nieuw terug te bouwen woningen. De communicatie met bewoners heeft onze volle aandacht en daarnaast willen we deze straat zo duurzaam mogelijk maken, door circulair te gaan bouwen. Dat is een manier van bouwen, waarbij zo min mogelijk gebruik wordt gemaakt van nieuwe grondstoffen door hergebruik van materialen.

Extra aandacht voor kwetsbare mensen
We hebben extra aandacht voor kwetsbare mensen. Zo hebben we ons in 2017 ingezet om extra vluchtelingen met een verblijfsvergunning te huisvesten. We hebben zes tijdelijke wooneenheden in Sinderen geplaatst en de Jorisschool in Terborg is verbouwd tot woningen voor onder andere statushouders. De nieuwe bewoners van de Jorisschool in Terborg ontvangen deze maand de sleutels van hun nieuwe woning. In 2018 blijven we ons inzetten voor het huisvesten van asielzoekers met een verblijfsvergunning. Daarbij houden we uiteraard de zoektijd naar een woning goed in de gaten, zodat andere woningzoekenden nog steeds redelijk snel voor een huurwoning in aanmerking kunnen komen bij ons. Ook hebben we aandacht voor het huisvesten van mensen met een (geestelijke) beperking. De verwachting is dat steeds meer mensen met een (geestelijke) beperking in reguliere woningen worden gehuisvest. Wij zullen samen met onze netwerkpartners kijken naar manieren om dit mogelijk te maken en hebben daarbij aandacht voor een prettige, leefbare woonomgeving.

Uw geld goed besteed
We besteden het geld van huurders goed. Zo hebben we in 2017 circa 13,5 miljoen euro besteed aan onder andere onderhoud en renovatie van onze woningen en het bouwen van nieuwe woningen. Ook in 2018 blijven we ons inzetten voor goed en betaalbaar wonen in Oude IJsselstreek.

Meer over onze resultaten in 2017 laten wij u graag zien in een kort filmpje. Klik hier om het filmpje te bekijken.


Reacties

Er zijn nog geen reacties aanwezig.
Door:
Email:
Plaats reactie:
Verzend
Delen via: