Mijn Wonion
inloggen
Zoeken
A A A
Menu

Hulp bij financiële problemen


Harrie Kuypers, directeur-bestuurder bij Wonion

Gister ontving ik Rick Aalbers, een journalist bij de Gelderlander, bij Wonion. Hij had ons filmpje met het jaaroverzicht gezien en wilde graag wat meer weten over verschillende zaken, waaronder hoe we bij Wonion betaalbaar wonen realiseren en hoe we omgaan met mensen met financiële problemen. Ik heb hem daar meer over verteld en vertel dit ook graag aan u.

Dat wij gaan voor goed en betaalbaar wonen in Oude IJsselstreek heb ik al vaker verteld. In mijn vorige weblog heb ik al kort verteld dat we dit doen door een huurprijs te vragen die past bij de kwaliteit van een woning, door te investeren in energiezuinige woningen waardoor de totale woonlasten afnemen en door de jaarlijkse huurverhoging beperkte te houden en soms zelfs te kiezen voor een huurverlaging. Ondanks onze inspanningen komt het wel eens voor dat mensen hun huur niet kunnen betalen. Daar kunnen verschillende oorzaken aan ten grondslag liggen, zoals daling van inkomen of persoonlijke problemen.

Hulp bij financiële problemen
De afgelopen jaren zien wij een huurachterstand bij circa 300 huurders per jaar. Het aantal huurders met een huurachterstand neemt niet toe, het bedrag aan achterstand loopt wel iets op van 315.000 euro in 2015 naar 359.000 euro in 2017. Wij bieden hulp bij financiële problemen, want we vinden het belangrijk dat mensen een dak boven hun hoofd hebben. Wij werken hard aan het voorkomen van het ontbinden van huurovereenkomsten. We vinden het onze taak om met name mensen met een kleine portemonnee te huisvesten. We investeren er daarom veel energie, tijd en geld in.

Persoonlijk contact
Op het moment dat iemand een betalingsachterstand heeft, nemen we in een vroeg stadium persoonlijk contact op met onze huurders. In eerste instantie telefonisch en waar nodig bezoeken we huurders thuis om samen naar een oplossing te zoeken. Ook zetten we Whats-App in om in contact te komen met huurders. We merken dat mensen die geen brieven openmaken en hun telefoon niet opnemen, vaak wel nog op een Whatsapp-bericht reageren. Het is kennelijk iets laagdrempeliger.

Samenwerking met partners om hulp te bieden
Op het moment dat we in gesprek zijn met een huurder, kijken we – vaak samen met verschillende instanties – naar een goede oplossing. Een belangrijke samenwerkingspartner is SchuldHulpMaatje. Bij een betalingsachterstand betrekken wij in een vroeg stadium SchuldHulpMaatje. Zij brengen de totale schuldproblematiek van onze huurder in beeld en zij zoeken naar een integrale oplossing door zowel naar de inkomstenkant te kijken als naar de uitgavenkant. De reden achter de schuldproblematiek komt hierdoor sneller naar voren, waardoor gezocht kan worden om de huurder met betalingsproblemen nog beter te kunnen helpen.

Zelfs bij een gerechtelijk vonnis zoekt Wonion naar mogelijkheden
Als er in probleemsituaties toch geen oplossing gevonden wordt, dan kan ontbinding van het huurcontract plaatsvinden door een uitspraak van de rechter. Na een gerechtelijk vonnis probeert Wonion in overleg met de huurders in veel gevallen alsnog huisuitzetting te voorkomen, vooral als alleen sprake is van huurachterstand. Eerst wordt breed geïnventariseerd wat nodig is om herhaling te voorkomen, vervolgens worden er duidelijke afspraken gemaakt en vastgelegd in de vorm van een gebruikersovereenkomst. Doel hiervan is mensen aan het wonen te houden en dus het aantal ontbindingen van het huurcontract te minimaliseren. Een gebruikersovereenkomst heeft zin wanneer de huurder in kwestie bereid is om mee te werken aan een oplossing. In 2017 hebben wij 15 huurders een laatste kans in de vorm van een gebruikersovereenkomst aangeboden, waardoor zij konden blijven wonen. Op het moment dat de huurder zijn gedrag niet wil veranderen, heeft ook een laatste kans in de vorm van een gebruikersovereenkomst geen zin. Dan is ontbinding van het huurcontract helaas onvermijdbaar.

Soms is ontbinding van het huurcontract onvermijdbaar
In sommige gevallen is ontbinding van het huurcontract helaas noodzakelijk, bijvoorbeeld omdat de huurders zelf niet mee willen werken aan een oplossing of bij hennepteelt, woonfraude en overmatige overlast. Wij blijven ons echter inspannen om het aantal huisuitzettingen tot het minimum te beperken. In 2017 zijn 7 huurcontract ontbonden, waarvan er uiteindelijk 1 heeft geleid tot een gedwongen ontruiming. Wij streven ernaar om dit aantal zo laag mogelijk te houden en met resultaat. Door de inzet van gebruikersovereenkomsten is het aantal ontbindingen van huurcontracten gedaald van 15 in 2015, naar 7 in 2017. En daar zijn wij blij mee, want we willen mensen graag aan het wonen houden.


Reacties

Hallo

Heeft u een dringende lening nodig om aan uw financiële behoeften te voldoen? Wij bieden leningen van 2000 tot 50 000 000,00, we zijn betrouwbaar, krachtig, snel en dynamisch, controleren niet het krediet en bieden een 100% -garantie voor externe leningen tijdens deze periode.

We hebben ook de hele valuta geleend met een rente van 3% op alle leningen .... Als u geïnteresseerd bent, kunt u ons deze e-mail sturen.

Stuur ons alsjeblieft, indien geïnteresseerd, terug naar eaglehomemortgage001@gmail.com

Met vriendelijke groet,

Mevrouw Lola Daniel
eaglehomemortgage001@gmail.com
Mrs Lola Daniel
|
26-5-2018 00:34
Goede dag,
Mijn naam is Mavis Wanczyk, winnaar van de powerball jackpot $ 758,7 miljoen in augustus 2017. Ik en mijn familie hebben besloten om elk $ 5 miljoen te verdelen aan maar een paar gelukkigen over de hele wereld. Neem contact met mij op via
E-mail: maviswanczyk12345@gmail.com voor info / claim.

Lees verder:
http://Money.cnn.com/2017/08/23/News/Powerball-700-Million-Jackpot/Index.html

Het beste,
Mavis Wanczyk.
Mavis Wanczyk.
|
25-5-2018 16:31
Hallo, ik ben Condilla Vincent Na in relatie te zijn geweest met Andid alles om hem terug te krijgen, maar alles wtyony omdat ja met mij, ik als tevergeefs, ik wilde hem zo veel vanwege de liefde die ik voor hem heb, vroeg ik hem alles, ik maakte brokemade-beloften, maar hij weigerde. Ik legde mijn probleem uit aan mijn vriend en zij stelde voor dat ik liever contact zou maken met een spreuk die me zou helpen het opnieuw te spellen, maar ik ben het soort dat nooit dacht dat ik aan het spelen was, ik had geen andere keuze dan te proberen, ik stuurde het spellingskanaal en hij vertelde me dat er geen probleem was dat alles goed zou zijn voor drie dagen mijn ex terug voor drie dagen, hij gooide de betovering en verrassend, op een dag was het rond 4:00 PM Mijn ex belde me, ik was zo verrast dat ik het gesprek had beantwoord en alles wat hij zei was dat het hem speet dat hij wilde dat ik bij hem terugkwam, dat hij zoveel van me hield. Ik was zo blij en ging naar hem toe, dus we zijn weer gelukkig samen gaan leven. Sindsdien heb ik beloofd dat iemand die ik ken die een relatieprobleem heeft, zo'n persoon kan helpen door te verwijzen naar de enige echte en krachtige spellingcontrole die me hielp met mijn eigen probleem. e-mail: sindsdien heb ik beloofd dat iemand die ik ken die een probleem heeft met de relatie, ik zou nuttig zijn voor zo iemand door hem of haar door te verwijzen naar de enige echte en krachtige spellingcontrole die me hielp met mijn eigen probleem. e-mail: sindsdien heb ik beloofd dat iemand die ik ken die een probleem heeft met de relatie, ik zou nuttig zijn voor zo iemand door hem of haar door te verwijzen naar de enige echte en krachtige spellingcontrole die me hielp met mijn eigen probleem. e-mail: takutaegbedie@gmail.com of je kunt hem whatsapp op dit +15715709537 als je hulp nodig hebt in je relatie of in een ander geval.

1) Liefdesspel
2) Lost Love Spells
3) Echtscheidingen
4) Trouwrollen
5) Typ games
6) spreuken spreiden
7) Bewijs een voormalige geliefde
8.) U wilt gepromoot worden in uw Office / Lottery Spell
9) Wil je je geliefde tevreden stellen?
Neem contact op met deze geweldige man als je een probleem hebt met een permanente oplossing
via takutaegbedie@gmail.com of whatsapp hem op dit +15715709537
condilla
|
23-5-2018 16:49
Hallo allemaal,

Ik ben een particuliere geldschieter, ik bied een lening aan van 2%. Dit is een legitiem bedrijf met eer en onderscheid. We staan klaar om u te helpen bij elk financieel probleem dat u heeft. Wij bieden alle soorten leningen, dus als u geïnteresseerd bent in deze lening vriendelijk contact met ons op onze e-mail: (kelvinsmithfunds@yahoo.com)

Geef ook de volgdetails op zodat we meteen door kunnen gaan met de lening.

Naam:
Benodigde hoeveelheid:
Looptijd:
land:
Doel van de lening:
Maandinkomen:
Telefoonnummer:

Neem contact met ons op met de bovenstaande gegevens op onze e-mail: kelvinsmithfunds@yahoo.com
kelvin smith
|
23-5-2018 13:59
Heb je financiële problemen? ZO JA! Neem contact op met Dobbs Finance and Mortgments Limited® Voor kleine en grote leningen. We bieden allerlei soorten leendiensten om aan uw financiële behoeften te voldoen tegen een lage rente van 2%. Neem vandaag nog contact met ons op via e-mail: dobbsfinance@yahoo.com en uw medewerking zal een goede ervaring zijn. +17816567138 het tegoed staat open voor iedereen, ongeacht de nationaliteit.

WhatsApp: +17816567138
Neem contact met ons op via e-mail: dobbsfinance@yahoo.com
Dobbs
|
23-5-2018 03:09


Hallo, hast du ein finanzielles Problem? Brauchen Sie schnelle Mittel?
Kapital, damit Sie wieder zur Sache kommen können. oder du brauchst Geld, um dich auszuzahlen
Ihre Rechnungen, die wir leihen 5.000 EURO bis 100.000.000 EURO Wenn ja, kontaktieren Sie uns für weitere Informationen zu Krediten
Anwendung. Kontaktieren Sie uns in unserer privaten E-Mail nur auf E-Mail ====>
cityfinancialservice30@gmail.com
Bitte beachten Sie, dass alle Ihre Antworten an unsere private E-Mail gesendet werden sollten:
cityfinancialservice30@gmail.com
robert
|
23-5-2018 02:19
voor het verlenen
  me een lening op 21 mei 2017 om mijn ziekenhuisrekeningen te regelen
  en ook mijn belastingen betalen. Ze hebben me gered van het verlies van mijn huis.
Dit bericht kan je misschien helpen als je dat nodig hebt
  een echte lening in een ander om niet in de fout te vallen
  handen op zoek naar een aansprakelijkheidslening, mijn advies aan
  u moet via dit contact opnemen met dit bedrijf
      e-mail mikejohnsonloancompany14@gmail.com
mike
|
23-5-2018 00:02
Wij zijn een christelijke organisatie gevormd om mensen met behoeften te helpen
hulp zoals financiële hulp. Dus als je financieel bezig bent
moeite of je zit in een financiële puinhoop en hebt geld nodig
Start je eigen bedrijf, ben je op zoek naar financiële hulp?
van welk type dan ook? Wij zijn een bedrijf van particuliere leningen dat allerlei soorten biedt
lening / financiering voor degenen die financiële hulp willen. of je bent het
het is moeilijk om een kapitaallening te krijgen van lokale banken, voor de Bijbel
zegt "" Lukas 11:10. Iedereen die vraagt ontvangt; Als je zoekt zul je merken; Y
naar de beller gaat de deur open "dus laat deze niet
de kans is omdat Jezus dezelfde is gisteren, vandaag en
vooraltijdmeer. Alsjeblieft, dit is serieus en God vreest
Mensen zijn er om diegenen te helpen die hulp nodig hebben.
email ..markcarl2018 @ gmail.com
MARK CARL
|
22-5-2018 20:11
Mijn naam is dr. Nelson Bene van het Irrua-specialistenziekenhuis, ik ben een specialist in orgaanchirurgie en we behandelen het kopen als orgaan van de mens die wil verkopen en we zijn gevestigd in Nigeria, de VS en Maleisië, maar ons hoofdkantoor is in Nigeria. Als u geïnteresseerd bent in de verkoop van uw nier, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen, zodat we dat verder kunnen gaan. En dit is onze e-mail als u geïnteresseerd bent: nelsonbene233@gmail.com
Nelson
|
22-5-2018 14:24
Spring van de financiële crisis ... haal hier een goede, veilige en betaalbare lening / lening in Tennessee, VS. We bieden een 48-maands interest van 4%. We geven onze klanten wat we beschouwen als de moeite waard; de concepten zijn geschikt voor deze aanbieding ... je bereikt ons zodat we naar je toe kunnen komen;

categorisch onze diensten;

* Personen / leningen * ........


* Leningen / Leningen * .....

in het belang van kredietinformatie; creditfunding@outlook.com
Lucy Iman
|
21-5-2018 19:44
Door:
Email:
Plaats reactie:
Verzend
Delen via: