Mijn Wonion
inloggen
Zoeken
A A A
Menu

Hulp bij financiële problemen


Harrie Kuypers, directeur-bestuurder bij Wonion

Gister ontving ik Rick Aalbers, een journalist bij de Gelderlander, bij Wonion. Hij had ons filmpje met het jaaroverzicht gezien en wilde graag wat meer weten over verschillende zaken, waaronder hoe we bij Wonion betaalbaar wonen realiseren en hoe we omgaan met mensen met financiële problemen. Ik heb hem daar meer over verteld en vertel dit ook graag aan u.

Dat wij gaan voor goed en betaalbaar wonen in Oude IJsselstreek heb ik al vaker verteld. In mijn vorige weblog heb ik al kort verteld dat we dit doen door een huurprijs te vragen die past bij de kwaliteit van een woning, door te investeren in energiezuinige woningen waardoor de totale woonlasten afnemen en door de jaarlijkse huurverhoging beperkte te houden en soms zelfs te kiezen voor een huurverlaging. Ondanks onze inspanningen komt het wel eens voor dat mensen hun huur niet kunnen betalen. Daar kunnen verschillende oorzaken aan ten grondslag liggen, zoals daling van inkomen of persoonlijke problemen.

Hulp bij financiële problemen
De afgelopen jaren zien wij een huurachterstand bij circa 300 huurders per jaar. Het aantal huurders met een huurachterstand neemt niet toe, het bedrag aan achterstand loopt wel iets op van 315.000 euro in 2015 naar 359.000 euro in 2017. Wij bieden hulp bij financiële problemen, want we vinden het belangrijk dat mensen een dak boven hun hoofd hebben. Wij werken hard aan het voorkomen van het ontbinden van huurovereenkomsten. We vinden het onze taak om met name mensen met een kleine portemonnee te huisvesten. We investeren er daarom veel energie, tijd en geld in.

Persoonlijk contact
Op het moment dat iemand een betalingsachterstand heeft, nemen we in een vroeg stadium persoonlijk contact op met onze huurders. In eerste instantie telefonisch en waar nodig bezoeken we huurders thuis om samen naar een oplossing te zoeken. Ook zetten we Whats-App in om in contact te komen met huurders. We merken dat mensen die geen brieven openmaken en hun telefoon niet opnemen, vaak wel nog op een Whatsapp-bericht reageren. Het is kennelijk iets laagdrempeliger.

Samenwerking met partners om hulp te bieden
Op het moment dat we in gesprek zijn met een huurder, kijken we – vaak samen met verschillende instanties – naar een goede oplossing. Een belangrijke samenwerkingspartner is SchuldHulpMaatje. Bij een betalingsachterstand betrekken wij in een vroeg stadium SchuldHulpMaatje. Zij brengen de totale schuldproblematiek van onze huurder in beeld en zij zoeken naar een integrale oplossing door zowel naar de inkomstenkant te kijken als naar de uitgavenkant. De reden achter de schuldproblematiek komt hierdoor sneller naar voren, waardoor gezocht kan worden om de huurder met betalingsproblemen nog beter te kunnen helpen.

Zelfs bij een gerechtelijk vonnis zoekt Wonion naar mogelijkheden
Als er in probleemsituaties toch geen oplossing gevonden wordt, dan kan ontbinding van het huurcontract plaatsvinden door een uitspraak van de rechter. Na een gerechtelijk vonnis probeert Wonion in overleg met de huurders in veel gevallen alsnog huisuitzetting te voorkomen, vooral als alleen sprake is van huurachterstand. Eerst wordt breed geïnventariseerd wat nodig is om herhaling te voorkomen, vervolgens worden er duidelijke afspraken gemaakt en vastgelegd in de vorm van een gebruikersovereenkomst. Doel hiervan is mensen aan het wonen te houden en dus het aantal ontbindingen van het huurcontract te minimaliseren. Een gebruikersovereenkomst heeft zin wanneer de huurder in kwestie bereid is om mee te werken aan een oplossing. In 2017 hebben wij 15 huurders een laatste kans in de vorm van een gebruikersovereenkomst aangeboden, waardoor zij konden blijven wonen. Op het moment dat de huurder zijn gedrag niet wil veranderen, heeft ook een laatste kans in de vorm van een gebruikersovereenkomst geen zin. Dan is ontbinding van het huurcontract helaas onvermijdbaar.

Soms is ontbinding van het huurcontract onvermijdbaar
In sommige gevallen is ontbinding van het huurcontract helaas noodzakelijk, bijvoorbeeld omdat de huurders zelf niet mee willen werken aan een oplossing of bij hennepteelt, woonfraude en overmatige overlast. Wij blijven ons echter inspannen om het aantal huisuitzettingen tot het minimum te beperken. In 2017 zijn 7 huurcontract ontbonden, waarvan er uiteindelijk 1 heeft geleid tot een gedwongen ontruiming. Wij streven ernaar om dit aantal zo laag mogelijk te houden en met resultaat. Door de inzet van gebruikersovereenkomsten is het aantal ontbindingen van huurcontracten gedaald van 15 in 2015, naar 7 in 2017. En daar zijn wij blij mee, want we willen mensen graag aan het wonen houden.


Reacties

Aandacht!!!

Ik ben de heer Frankling, wowom. Managing Director WEADOM GLOBAL FINANCE. We verstrekken momenteel leningen aan mensen die geld nodig hebben voor het zakendoen of om hun rekeningen te wissen. wij bieden allerlei soorten leningen aan particulieren en werken samen met een discontopercentage van 2%. voor meer informatie en hoe u ons nu kunt e-mailen via: Weadomglobalfinance@gmail.com voor meer informatie.

vriendelijke groeten
Mr Frankling Weadom
Regisseur.
E-mailadres van het contact: weadomglobalfinance@gmail.com
Weadom Global
|
20-9-2018 04:36
Ik wil de heer westhood bedanken voor het geven van een lening. Ik heb een getuigenis gevonden van hoe een vriend een lening kreeg van apexloans en ik vroeg om een ​​lening en kreeg mijn lening. Als u vandaag een dringende lening nodig hebt, vermijd dan internetfraudeurs om legitieme leningen via e-mail aan te vragen; apexloans@yahoo.com
lisa
|
18-9-2018 15:15
Hoe denk je over hoe je een lening kunt krijgen? Heeft u dringend een lening nodig om een eigen bedrijf te starten? Heb je schulden? Dit is uw kans om uw wens te bereiken, wij bieden persoonlijke leningen, zakelijke leningen en zakelijke leningen en alle soorten leningen met een rente van 2% voor meer informatie, neem contact met ons op via e-mail (chrispotters46@gmail.com)
chrispotters
|
18-9-2018 01:23
HET DRINGENDE EN BETROUWBARE LENINGSAANBIEDING IS NU VAN TOEPASSING.
murphybrooks001@gmail.com)

Bent u op zoek naar een commerciële lening? de persoonlijke lening, de hypothecaire lening, de hypothecaire lening, de student-oefening, de schuldconsolidatielening, de ongedekte leningen, het risicokapitaal, enz. Bent u om welke reden dan ook afgewezen door een bank of financiële instelling? Wij zijn particuliere geldverstrekkers die leningen verstrekken aan bedrijven en particulieren met een lage en betaalbare rente van 2%. Als u geïnteresseerd bent in een lening? Neem vandaag nog contact met ons op via (murphybrooks001@gmail.com) en ontvang vandaag uw lening.DRINGENDE LENING AANBIEDING, VERZOEK NU ALS U EEN DRINGEND GELD NODIG HEBT VOOR UW BEDRIJF.

Heeft u een dringende lening en andere financiële hulp nodig?
Leen alle soorten leningen met een rente van twee procent (2%). stuur ons nu een e-mail
via: murphybrooks001@gmail.com met de volgende informatie als
je hebt een dringende lening nodig, dit is 100% gegarandeerd ©.

Voor-en achternaam:
Years:
Telefoonnummer:
land:
Bezetting:
Bedrag van de lening
Duur van de lening
Doel van de lening:
Maandinkomen:

Neem contact op met ons kantoor via onderstaande e-mail. E-mail: murphybrooks001@gmail.com

Vriendelijke groeten,
Murphy beken leningen.
murphy brooks
|
17-9-2018 00:15
Ik wil de heer westhood bedanken voor het geven van een lening. Ik heb een getuigenis gevonden van hoe een vriend een lening kreeg van apexloans en ik vroeg om een ​​lening en kreeg mijn lening. Als u vandaag een dringende lening nodig hebt, vermijd dan internetfraudeurs om legitieme leningen via e-mail aan te vragen; apexloans@yahoo.com
lisa
|
16-9-2018 15:56
Ik wil Mr. Westhood bedanken voor het verstrekken van een lening. Ik vond een getuigenis van hoe een vriend een lening kreeg van apexloans en ik vroeg om een ​​lening en kreeg mijn lening. Als u vandaag een dringende lening nodig hebt, vermijd internetfraudeurs om legitieme leningen via e-mail aan te vragen; apexloans@yahoo.com
lisa
|
14-9-2018 16:30
Hallo

Heeft u een lening nodig voor een persoonlijk doel of voor uw zakelijke behoeften? Dit is goed nieuws voor jou. Je bent op de juiste plek. We hebben de capaciteit om zakelijke en persoonlijke leningen / leningen te verstrekken aan bedrijven en particulieren tegen een rentepercentage van 3%.

E-mail: avantcworld@gmail.com

Olivier Alexander
whatsapp +14096009050
leningaanbieding Nu aanvragen
Krijg betaalbare leningen
Akrc
|
13-9-2018 06:04
Bent u op zoek naar een echte lening? Verwerkt binnen 2 tot 5 werkdagen. Ben je constant afgewezen door je banken en andere financiële instellingen? Hier is een legitiem aanbod, want de kwestie van krediet en veiligheid is iets waar klanten zich steeds meer zorgen over maken. De rente voor ons aanbod is 2%, neem vandaag nog contact met ons op via: speedyloantransfer@gmail.com
Duane
|
12-9-2018 23:41
Hallo en welkom bij Sunshine Financial Group Inc.

Ben je een zakenman of een vrouw? Hebt u een dringende lening nodig? Heeft u een lening nodig om uw eigen bedrijf of project te starten of om een huis of een auto te kopen? en vindt u het zo moeilijk om een aandelenlening te krijgen van lokale banken en andere financiële instellingen?

Wij zijn een Legitiem en een gerenommeerd kredietbedrijf. Wij zijn een dynamisch bedrijf met financiële ondersteuning. Ons belangrijkste doel is om u te helpen de diensten te krijgen die u verdient en wij bieden zowel veilige als onbeveiligde leningen

Onze financiële oplossingen
 
Voorschot
Snelle geldlening
Vernieuw zijn tegoed
Zakelijke lening
Schuldconsolidering
Lening zonder een kredietcontrole

SOLLICITEREN VOOR NU EEN LENING ALS NIET-BANK.

Als je interesse hebt om een lening te krijgen, schrijf ons dan voor meer informatie via onderstaande e-mail.
E-mail: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com)
We kijken er naar uit om zo spoedig mogelijk van u te horen.

DANK JE
Susan
|
11-9-2018 08:36
Ik wil de heer westhood bedanken voor het geven van een lening. Ik heb een getuigenis gevonden van hoe een vriend een lening kreeg van apexloans en ik vroeg om een ​​lening en kreeg mijn lening. Als u vandaag een dringende lening nodig hebt, vermijd dan internetfraudeurs om legitieme leningen via e-mail aan te vragen; apexloans@yahoo.com
lisa
|
9-9-2018 17:28
Door:
Email:
Plaats reactie:
Verzend
Delen via: