Mijn Wonion
inloggen
Zoeken
A A A
Menu

Hulp bij financiële problemen


Harrie Kuypers, directeur-bestuurder bij Wonion

Gister ontving ik Rick Aalbers, een journalist bij de Gelderlander, bij Wonion. Hij had ons filmpje met het jaaroverzicht gezien en wilde graag wat meer weten over verschillende zaken, waaronder hoe we bij Wonion betaalbaar wonen realiseren en hoe we omgaan met mensen met financiële problemen. Ik heb hem daar meer over verteld en vertel dit ook graag aan u.

Dat wij gaan voor goed en betaalbaar wonen in Oude IJsselstreek heb ik al vaker verteld. In mijn vorige weblog heb ik al kort verteld dat we dit doen door een huurprijs te vragen die past bij de kwaliteit van een woning, door te investeren in energiezuinige woningen waardoor de totale woonlasten afnemen en door de jaarlijkse huurverhoging beperkte te houden en soms zelfs te kiezen voor een huurverlaging. Ondanks onze inspanningen komt het wel eens voor dat mensen hun huur niet kunnen betalen. Daar kunnen verschillende oorzaken aan ten grondslag liggen, zoals daling van inkomen of persoonlijke problemen.

Hulp bij financiële problemen
De afgelopen jaren zien wij een huurachterstand bij circa 300 huurders per jaar. Het aantal huurders met een huurachterstand neemt niet toe, het bedrag aan achterstand loopt wel iets op van 315.000 euro in 2015 naar 359.000 euro in 2017. Wij bieden hulp bij financiële problemen, want we vinden het belangrijk dat mensen een dak boven hun hoofd hebben. Wij werken hard aan het voorkomen van het ontbinden van huurovereenkomsten. We vinden het onze taak om met name mensen met een kleine portemonnee te huisvesten. We investeren er daarom veel energie, tijd en geld in.

Persoonlijk contact
Op het moment dat iemand een betalingsachterstand heeft, nemen we in een vroeg stadium persoonlijk contact op met onze huurders. In eerste instantie telefonisch en waar nodig bezoeken we huurders thuis om samen naar een oplossing te zoeken. Ook zetten we Whats-App in om in contact te komen met huurders. We merken dat mensen die geen brieven openmaken en hun telefoon niet opnemen, vaak wel nog op een Whatsapp-bericht reageren. Het is kennelijk iets laagdrempeliger.

Samenwerking met partners om hulp te bieden
Op het moment dat we in gesprek zijn met een huurder, kijken we – vaak samen met verschillende instanties – naar een goede oplossing. Een belangrijke samenwerkingspartner is SchuldHulpMaatje. Bij een betalingsachterstand betrekken wij in een vroeg stadium SchuldHulpMaatje. Zij brengen de totale schuldproblematiek van onze huurder in beeld en zij zoeken naar een integrale oplossing door zowel naar de inkomstenkant te kijken als naar de uitgavenkant. De reden achter de schuldproblematiek komt hierdoor sneller naar voren, waardoor gezocht kan worden om de huurder met betalingsproblemen nog beter te kunnen helpen.

Zelfs bij een gerechtelijk vonnis zoekt Wonion naar mogelijkheden
Als er in probleemsituaties toch geen oplossing gevonden wordt, dan kan ontbinding van het huurcontract plaatsvinden door een uitspraak van de rechter. Na een gerechtelijk vonnis probeert Wonion in overleg met de huurders in veel gevallen alsnog huisuitzetting te voorkomen, vooral als alleen sprake is van huurachterstand. Eerst wordt breed geïnventariseerd wat nodig is om herhaling te voorkomen, vervolgens worden er duidelijke afspraken gemaakt en vastgelegd in de vorm van een gebruikersovereenkomst. Doel hiervan is mensen aan het wonen te houden en dus het aantal ontbindingen van het huurcontract te minimaliseren. Een gebruikersovereenkomst heeft zin wanneer de huurder in kwestie bereid is om mee te werken aan een oplossing. In 2017 hebben wij 15 huurders een laatste kans in de vorm van een gebruikersovereenkomst aangeboden, waardoor zij konden blijven wonen. Op het moment dat de huurder zijn gedrag niet wil veranderen, heeft ook een laatste kans in de vorm van een gebruikersovereenkomst geen zin. Dan is ontbinding van het huurcontract helaas onvermijdbaar.

Soms is ontbinding van het huurcontract onvermijdbaar
In sommige gevallen is ontbinding van het huurcontract helaas noodzakelijk, bijvoorbeeld omdat de huurders zelf niet mee willen werken aan een oplossing of bij hennepteelt, woonfraude en overmatige overlast. Wij blijven ons echter inspannen om het aantal huisuitzettingen tot het minimum te beperken. In 2017 zijn 7 huurcontract ontbonden, waarvan er uiteindelijk 1 heeft geleid tot een gedwongen ontruiming. Wij streven ernaar om dit aantal zo laag mogelijk te houden en met resultaat. Door de inzet van gebruikersovereenkomsten is het aantal ontbindingen van huurcontracten gedaald van 15 in 2015, naar 7 in 2017. En daar zijn wij blij mee, want we willen mensen graag aan het wonen houden.


Reacties

Aandacht:
 
Heb je een lening nodig? Wij bieden de volgende soorten leningen: zakelijke lening, hypothecaire lening, schuldconsolidatielening of een ander soort lening? Vraag uw lening aan tegen een zeer goedkoop rentepercentage van 2% per jaar. U kunt een minimumbedrag van 10.000 aanvragen tot een maximumbedrag van 20.000.000 dollar, euro's en ponden voor de duur van 5 jaar tot 20 jaar. Neem voor meer informatie over onze lening contact met ons op via e-mail: (info@bridgefinanceservice.com) - (bridgefs@hotmail.com)
Voor whatsapp +15187197216
 
Bedankt en God zegene terwijl je je aanmeldt.
Mr. Richard Roger.
Richard Roger
|
20-7-2018 17:37

We Facilitate Bank instruments SBLC for Lease and Purchase. Whether you are a new startup, medium or large establishment that needs a financial solution to fund/get your project off the ground or business looking for extra capital to expand your operation,our company renders credible and trusted bank guarantee provider who are willing to fund and give financing solutions that suits your specific business needs.

We help you secure and issue sblc and bank guarantee for your trade, projects and investment from top AA rated world Banks like HSBC, Barclays, Dutch Ing Bank, Llyods e.t.c because that is the best and safest strategy for our clients.e.t.c

DESCRIPTION OF INSTRUMENTS

1. Instrument: Funds backed Bank Guarantee(BG) ICC-600

2. Currency : USD/EURO

3. Age of Issue: Fresh Cut

4. Term: One year and One day

5. Contract Amount: United State Dollars/Euros (Buyers Face Value)

6. Price : Buy:32%+1, Lease: 4%+2

7. Subsequent tranches: To be mutually agreed between both parties

8. Issuing Bank: Top RATED world banks like HSBC, Barclays, ING Dutch Bank, Llyods e.t.c

9. Delivery Term: Pre advise MT199 or MT799 first. Followed By SWIFT MT760

10. Payment Term: MT799 & Settlement via MT103

11. Hard Copy: By Bank Bonded Courier


Interested Agents,Brokers, Investors and Individual proposing international project funding should contact us for directives.We will be glad to share our working procedures with you upon request.Name: Muhammed Emir Harun

Contact Mail :info.financewizardltd@gmail.com

Skype: info.financewizardltd@gmail.com

Muhammed Emir Harun
|
18-7-2018 12:00
Gegarandeerd kredietaanbod. Nu toepassen

Wij bieden lage rente leningen van 3 - 5 procent voor zowel particulieren als bedrijven. Wij bieden deze leningen met een 100%
garantie van fondsen. Aanbieding gaat van 3000 euro / dollar tot een maximumbedrag van 5.000.000 euro /
dollars Business, Persona en consolidatie Leningen.

Wij bieden

* Zakelijke leningen

* Persoonlijke leningen

* Hypotheek

* Investeringsleningen

* Debt Clearing Finance

* Autoleningen

* Niet-bankleningen enz

Geïnteresseerde personen / Bedrijven moeten contact met ons opnemen via e-mail

E-mail: saglobal.financeservices021@gmail.com
SaGlobal
|
18-7-2018 10:22
Hello...

Dear Applicant, I am Mr.Favour Melody World Best Loan Offer Company LTD.. We are an international loan firm. It a financial opportunity at your door step We provide Business and personal loans etc. as long as it concerns financial assistance..We are certified, trustworthy, reliable, efficient, fast and dynamic. And a Co-operate Financier For Real Estate And Any Kinds Of Business Financing Apply today and you will get a loan from us..

Apply Now for your very low interest rate of 2% loan!

* We offer loan in EURO AND DOLLAR
* Borrow between 5000USD to 90,000,000.00USD
* Choose between 1 to 30 years to repay.
* Flexible loan terms and conditions.
* It a world of happiness with us bring back those joy of yours by applying for a loan with us today...

All these plans and more, contact us now by email for more info.. ( favourworldbest990@outlook.com ) OR SMS US NOW +1518 621 2700

Email us now: favourworldbest990@outlook.com
Call/Sms: +1518 621 2700

Giving your world a meaning.

Regards.

World Best Loan Company Offer..
World Best Loan Company Offer..
|
17-7-2018 21:45
Hallo,

Heeft u een lening nodig om uw rekeningen te betalen? Of voor uw bedrijf indien ja Email ons: tamarasmith.loanfirm10@gmail.com vul dan deze informatie in om uw naam in onze database te registreren.

• Leen alles van £ / $ / Euro 10.000 tot £ / $ / Euro 500.000.

(1) Uw naam:
(2) Bedrag nodig als lening:
(3) Telefoonnummer:
(4) Duur:
(5) Land:
(6) Geslacht:

Bedankt
Mr.Tamara Smith
Tamara
|
17-7-2018 18:13
Heb je een lening nodig om je rekeningen te betalen? heb je een lening nodig om zaken te doen? heb je een lening nodig om een appartement te kopen? wij bieden allerlei soorten leningen, als u geïnteresseerd bent in het verkrijgen van een lening van welke aard dan ook, e-mail: neuronfinance@gmail.com of whats-app: +1(914)465-6417
neuron finance
|
17-7-2018 16:38
Ben je geïnteresseerd in krediet? Wij bieden alle soorten financiële hulp aan alle mensen "baan persoonlijke lening, investeringslening, schuld lening consolidatie lening en leningen bedrijven over de hele wereld. Onze rente is 2% per jaar. We hebben ook een financieel advies voor onze klanten . Als u een goed project hebt of een bedrijf wilt starten en u heeft een lening nodig om ons meteen te financieren, zodat we kunnen bespreken, het contract kunnen ondertekenen en vervolgens uw project of werk voor u kunnen vernieuwen. Neem vandaag nog contact met ons op voor al uw financiële behoeften Neem contact met ons op per e-mail neuronfinance@gmail.com
neuron finance
|
17-7-2018 15:28
Hallo .

HEB JE EEN LENING NODIG ? NU VAN TOEPASSING INDIEN U GEÏNTERESSEERD ZIJN!

Wij bieden de beste lening, bieden wij schuldconsolidatielening tot 5 miljoen * Bedrijfsopzet Lening Tot 10 miljoen * Persoonlijke lening Tot € 4.000.000 * Woninglening Tot 5.000.000 * Autoleningen financieringsmaatschappij Tot 7.000.000 * bedrijfsleningen omhoog tot 5.000.000 * Investeringsleningen tot 7.000.000 en meer * ETC

We verstrekken leningen aan particulieren en werken samen in de rente van 3% als u geïnteresseerd bent in het verkrijgen van een lening, stuur ons dan een e-mail.

vriendelijk Neem contact met ons op via e-mail: info.louis.reliableoffer@gmail.com

We verwachten dat uw prompt reageert, wij staan tot uw dienst.

Bedankt en God zegene.
Louis Dutch
|
17-7-2018 12:53
Hallo .

HEB JE EEN LENING NODIG ? NU VAN TOEPASSING INDIEN U GEÏNTERESSEERD ZIJN!

Wij bieden de beste lening, bieden wij schuldconsolidatielening tot 5 miljoen * Bedrijfsopzet Lening Tot 10 miljoen * Persoonlijke lening Tot € 4.000.000 * Woninglening Tot 5.000.000 * Autoleningen financieringsmaatschappij Tot 7.000.000 * bedrijfsleningen omhoog tot 5.000.000 * Investeringsleningen tot 7.000.000 en meer * ETC

We verstrekken leningen aan particulieren en werken samen in de rente van 3% als u geïnteresseerd bent in het verkrijgen van een lening, stuur ons dan een e-mail.

vriendelijk Neem contact met ons op via e-mail: info.louis.reliableoffer@gmail.com

We verwachten dat uw prompt reageert, wij staan tot uw dienst.

Bedankt en God zegene.
Louis Dutch
|
17-7-2018 10:15
Bent u op zoek naar een lening om een bedrijf te starten, uw rekeningen te betalen, geven wij lening van $ 3.000 tot $ 500.000.000. Wij bieden of soorten leningen hier met 2%. Ik kijk uit naar uw update over deze kwestie. Bedankt voor je tijd en begrip! Dus neem contact met ons op als je geïnteresseerd bent. Neem contact met ons op via ons e-mailadres: Fredjosephloans@gmail.com
FRED
|
16-7-2018 14:03
Door:
Email:
Plaats reactie:
Verzend
Delen via: