Mijn Wonion
inloggen
Zoeken
A A A
Menu

Hoe betaalbaar is wonen in Oude IJsselstreek?


Harrie Kuypers, directeur-bestuurder

In de week van 10 oktober ontvangen al onze huurders een uitnodiging om mee te doen aan een onderzoek dat gaat over uw woonlasten. Wanneer de term ‘woonlasten’ valt, wordt vaak gedacht aan de huur van een woning. Maar woonlasten is meer dan de huur. Het gaat om alle lasten rondom het wonen. Dus ook energiekosten en kosten voor water horen daar bij. Doet u mee aan het onderzoek? Door mee te doen geeft u ons inzicht in hoe betaalbaar wonen is in Oude IJsselstreek. Wij kunnen daar waar nodig en mogelijk op inspelen. Uiteraard kunt u het onderzoek anoniem invullen. Het woonlastenonderzoek is een initiatief van huurdersvereniging Wij Wonen, Wonion, de Woonbond, gemeente Oude IJsselstreek en SchuldHulpMaatje.

Wat voor de één betaalbaar is, is voor de ander onbetaalbaar
Een betaalbare woonplek is voor iedereen van belang. Maar wanneer is een woonplek eigenlijk betaalbaar? Dat onderzoeken we. Huurders ontvangen een enquête, waarin we een aantal vragen stellen over onder andere uw inkomen, het al dan niet ontvangen van huurtoeslag, de verwachte inkomensontwikkeling, het energieverbruik en uw huishoudsamenstelling. Uiteraard worden de gegevens van deze enquête vertrouwelijk behandeld. De uitkomsten van het woonlastenonderzoek kunnen meegenomen worden in onze beleidsvorming om de betaalbaarheid van het wonen te structureren.

Huurdersvereniging Wij Wonen ondersteunt u
Huurdersvereniging Wij Wonen hecht als belangenbehartiger van huurders in Oude IJsselstreek veel waarde aan het woonlastenonderzoek. Ook zij vinden het erg belangrijk dat er voldoende betaalbare woningen zijn in de gemeente. Daarom is Wij Wonen mede initiatiefnemer van het onderzoek en ondersteunt zij het van harte. Zo organiseert Wij Wonen inloopmomenten voor ondersteuning bij het invullen van de vragenlijst. Waar en wanneer u bij Wij Wonen terecht kunt? U lees het in de extra editie van de Huurderkrant die u binnenkort van Wij Wonen ontvangt.

Met het invullen van de vragenlijst levert u zelf een bijdrage aan het betaalbaar houden van uw woonlasten. Ik hoop dat wij mogen rekenen op uw medewerking.


Reacties

Er zijn nog geen reacties aanwezig.
Door:
Email:
Plaats reactie:
Verzend
Delen via: