Mijn Wonion
inloggen
Zoeken
A A A
Menu
26-1-2017

Goed begin van 2017


Harrie Kuypers, directeur-bestuurder bij Wonion

Het nieuwe jaar is alweer even begonnen. De tijd vliegt, zo is januari alweer bijna ten einde. Al is het jaar nog zo jong, we hebben dit jaar al mooi werk verricht. Zo zijn we in 2016 gestart met het realiseren van extra woningen voor de huisvesting van asielzoekers met een verblijfsvergunning (vergunninghouders) en hebben de eerste huurders deze maand buurt gemaakt. Aan de Emmastraat en de Roggestraat in Varsseveld maakten deze nieuwe huurders deze maand kennis met de buurtbewoners. Het is goed om te zien dat we deze mensen een thuis kunnen bieden en dat buurtbewoners hen welkom heten en hen helpen zich thuis te voelen hier in Oude IJsselstreek.

Nieuwbouw en verbouw in 2017
Inmiddels zijn we ook bezig met de voorbereidingen voor de realisatie van extra woningen in Sinderen, eveneens voor het huisvesten van vergunninghouders. En in Terborg zijn de voorbereidingen voor de verbouw van de Jorisschool gestart. Daar bieden we straks woonruimte aan vergunninghouders en aan reguliere woningzoekenden. Er staat in 2017 nog veel meer op stapel. Zo bouwen we dit jaar 22 nieuwe woningen aan de Vulcaan- en Handelstraat in Terborg. Dit worden nul-op-de-meter (NOM) woningen. Dit betekent dat de woningen zoveel energie opwekken dat het mogelijk is om er zonder extra energiekosten te wonen. Ook in de Vogelbuurt in Ulft bouwen we 38 NOM-woningen dit jaar en daarmee ronden we de nieuwbouw van de huurwoningen in deze wijk af. We investeren daarnaast in bestaande woningen. Zo renoveren we dit jaar 10 woningen aan het Zwaluwenhof in Varsseveld.

Wij besteden het geld van huurders graag goed
Wij kunnen onze bestaande woningen opknappen en nieuwe woningen bouwen, doordat we een financieel gezonde corporatie zijn. Onze inkomsten bestaan voor een groot deel uit huuropbrengsten. Wij besteden het geld van onze huurders graag goed. We investeren niet alleen in de kwaliteit van onze woningen, maar zorgen ook dat onze woningen betaalbaar zijn en blijven. Zo is 80% van onze woningen goedkoop of betaalbaar (dit zijn woningen met een huurprijs tot 618 euro, waarbij je in aanmerking kunt komen voor huurtoeslag).

Huurprijzen in overeenstemming met kwaliteit
We houden de huurprijs van onze woningen betaalbaar. Jaarlijks passen we de huur aan, zodat de huurprijzen van onze woningen in overeenstemming zijn met de kwaliteit van de woning. In 2016 hebben we slechts een beperkte huurverhoging doorgevoerd en zelfs de huurprijs van bijna een kwart van onze woningen verlaagd. Ook in 2017 houden we de huurverhoging laag.

Animatiefilmpje toont u onze belangrijkste prestaties
Dit zijn slechts enkele voorbeelden van wat wij doen om goed en betaalbaar wonen te realiseren in Oude IJsselstreek. Wij geven u graag inzicht in onze belangrijkste prestaties. Dat kunnen we doen in eindeloze tabellen, maar veel leuker is het om u op een meer aansprekende wijze inzicht te geven in ons reilen en zeilen. Daarom hebben wij een animatiefilmpje laten maken. In 3 minuten laten wij u onze belangrijkste prestaties in 2016 zien en geven wij op hoofdlijnen aan wat u in 2017 van ons mag verwachten. Klik hier om het filmpje te bekijken.

Een thuis geven
Zoals ik al zei hebben we in deze eerste maand van het jaar al een aantal huurders een (nieuw) thuis kunnen bieden. Daar ben ik blij om. Ik vertrouw erop dat we dit jaar nog meer goed werk gaan verzetten, om zo nog meer mensen een fijn thuis te kunnen geven.


Reacties

3efr3f
bbhbhb
|
2-3-2017 13:46
Door:
Email:
Plaats reactie:
Verzend
Delen via: