Mijn Wonion
inloggen
Zoeken
A A A
Menu
11-3-2015

Een totaal vernieuwde wijk: een pareltje om in te wonen


Harrie Kuypers, directeur-bestuurder Wonion

De berichten over de woningmarkt zijn steeds positiever. Mensen zijn optimistischer over de woningmarkt dan twee jaar geleden. Het consumentenvertrouwen neemt toe, waardoor steeds meer huishoudens hun vaak lang uitgestelde verhuisplannen alsnog tot uitvoering brengen. Dat is positief voor zowel de koopmarkt als de huurmarkt. Deze positieve ontwikkeling was ook merkbaar bij de informatiebijeenkomst die wij onlangs organiseerden voor de verhuur van 32 energienotaloze woningen aan de DRU-Laan in Ulft. Dit is dan ook een uniek woonproject. Niet alleen aan de DRU-Laan verrijzen prachtige woningen, ook in de totaal vernieuwde Vogelbuurt in Ulft bouwen we nieuwe woningen en renoveren we bestaande woningen zodanig dat deze een totaal andere uitstraling krijgen. U herkent de wijk niet meer en deze wijk is straks een pareltje om in te wonen. Idee voor een zonnige lentedag: stap op de fiets en neem een kijkje in de totaal vernieuwde Vogelbuurt in Ulft! Ik garandeer u: de wijk ziet er goed uit!

Veel belangstelling voor wonen aan de DRU-Laan
Wonen aan de DRU-Laan in Ulft is uniek, omdat dit het eerste project is met zoveel (32) energienotaloze woningen in de sociale huur. Door de minimale energielasten, is het voordelig wonen, in een stoere en industriële woning met uitmuntend wooncomfort in een bruisende en levendige omgeving. Dat vinden wij niet alleen, veel woningzoekenden denken hier hetzelfde over. Dat bleek tijdens de informatieavond op donderdagavond 26 februari. Deze werd bezocht door veel belangstellenden. Wij verwachten deze woningen op korte termijn verhuurd te hebben. Wilt u meer weten over dit bijzondere woonproject? Neemt u dan gerust contact op met Roy Wassink, verhuurmakelaar bij Wonion, via r.wassink@wonion.nl of (0315) 69 60 41.

Vogelbuurt in Ulft: door metamorfose veranderd in een prachtwijk
Zoals ik al zei is niet alleen wonen aan de DRU-Laan een buitenkans. Wonen in de Vogelbuurt in Ulft is ook een kans om niet te laten schieten! Deze wijk uit de jaren 60 was aan een grondige opknapbeurt toe. We zijn in 2010 gestart met de eerste werkzaamheden. Inmiddels is er groot onderhoud gepleegd aan een groot aantal woningen, er zijn flink wat woningen gesloopt en daar zijn nieuwe woningen voor terug gekomen. Ook is een groot aantal woningen gerenoveerd. Door deze renovatie zien de woningen er totaal anders uit dan voorheen. De opknapbeurt van de wijk is nog niet afgerond. We verwachten in 2018 de laatste werkzaamheden in het kader van de metamorfose van de wijk af te ronden. De wijk heeft nu al een totaal andere uitstraling dan voorheen en in 2018 is de wijkvernieuwing helemaal een feit.

Fietstocht door nieuw pareltje in Ulft
Ik ben trots op hetgeen we in de Vogelbuurt, samen met gemeente Oude IJsselstreek, hebben gerealiseerd. De metamorfose van een wijk is geen kleine ingreep. Er is een plan opgesteld voor de woningen in de wijk en voor de openbare ruimte, zodat de wijk geheel onder handen werd genomen. We hebben ervoor gekozen om de wijk op te delen in diverse buurten met elk een eigen uitstraling en karakter. Dat zie je terug in de uitstraling van de woningen en de inrichting van het openbaar gebied. Overal wordt de vernieuwde Vogelbuurt in Ulft een energiezuinige, groene wijk met natuurlijke elementen. De wijk ligt dichtbij het centrum van Ulft, waardoor het een perfecte locatie is. Hebt u nog het beeld van een wat verouderde wijk? Dan raad ik u aan eens een kijkje te gaan nemen in de vernieuwde Vogelbuurt en ontdek dat de wijk veranderd is. Heeft u alvast een bestemming voor uw fietstocht op een zonnige lentedag. Wij blijven nog even doorwerken aan een nieuw pareltje in Ulft, zodat de Vogelbuurt straks dé plek is waar u wilt wonen.

Verhuur totaal vernieuwde woningen start binnenkort
Binnenkort starten we de verhuur van een aantal grondig gerenoveerde woningen in de Vogelbuurt. Op 20 maart verschijnen zeven vernieuwde woningen aan de Lijsterstraat op www.thuisindeachterhoek.nl en op 27 maart verschijnen zes vernieuwde woningen aan de Nachtegaallaan op www.thuisindeachterhoek.nl. Deze woningen worden energiezuinig, na renovatie gaan ze naar energielabel A. Wonen in een energiezuinige woning betekent minder energielasten. Een aantal van deze woningen krijgt bovendien zonnepanelen. Wilt u alvast meer weten over deze vernieuwde woningen? Neemt u dan gerust contact op met Roy Wassink, verhuurmakelaar bij Wonion, via r.wassink@wonion.nl of (0315) 69 60 41.

Naar uw toekomstige droomwoning
Ik ben blij dat de woningmarkt weer aantrekt, zodat woningzoekenden een stap kunnen maken naar hun toekomstige droomwoning. En ik hoop dat wij u daarbij kunnen helpen. Ik wens u in ieder geval veel plezier in uw zoektocht naar uw woonpaleis. En woont u al in het huis van uw dromen? Dan wens ik u veel woonplezier en een fijn begin van de lente toe.


Reacties

Er zijn nog geen reacties aanwezig.
Door:
Email:
Plaats reactie:
Verzend
Delen via: