Woonzorgcentrum De Oevelgunne officieel geopend

Mooi resultaat van een mooie samenwerking

Zaterdag 2 oktober 2021 is woonzorgcentrum De Oevelgunne officieel geopend. Dankzij de intensieve en prettige samenwerking van diverse partijen waaronder Azora, Wonion, Estinea, BINX Smartility en gemeente Oude IJsselstreek is Gendringen een prachtig woonzorgcentrum met maatschappelijk functie rijker.  

De samenwerking is ook terug te zien in de opening van De Oevelgunne. Tijdens de openingshandeling begeleiden bewoners van De Oevelgunne, op aanwijzing van Regio manager Jelle Hoogeveen oud bestuurder Hans Metzemaekers van Azora en Harrie Kuypers oud bestuurder van Wonion door de hoofdingang naar de huidige bestuurders Gerrolt Ooijman van Wonion en Mieke Zemmelink van Azora en Beatrijs van Riessen van zorgorganisatie Estinea."Door samen te werken kom je verder. De Oevelgunne is hier een mooi voorbeeld van", aldus Gerrolt Ooijman directeur bestuurder bij Wonion.

Jelle Hoogeveen, regiomanager Azora is blij met het nieuwe gebouw dat de bewoners een moderne woonplek biedt met alle faciliteiten bij de hand. Hoogeveen:"Fijn om te zien dat de bewoners die eind mei hun intrek namen in De Oevelgunne al zo goed gewend zijn aan hun nieuwe woonplek." In de Oevelgunne wonen ook cliënten van Estinea. Twee bewoners vertellen: "Ik ben blij dat ik hier woon". Daarnaast vormen vier cliënten van Estinea samen met de medewerkers van Azora een team en werken ze zelfstandig mee in de keuken, in het Grand Café en op een afdeling van De Oevelgunne.

Van en voor Gendringen

Het nieuwe woonzorgcentrum heeft een brede functie en is voor alle inwoners van Gendringen. Naast woonruimte biedt het nieuwe gebouw allerhande faciliteiten en voorzieningen die de zorg ondersteunen en het welzijn van de bewoners bevorderen. Aan de zijde van het Kerkplein heeft het woonzorgcentrum een grote gemeenschappelijke ruimte waar ook inwoners van Gendringen binnen kunnen lopen om bewoners te ontmoeten en mogelijk een kopje koffie te drinken. Ook verenigingen maken gebruik van de verschillende ruimten in het gebouw. Na de officiële opening van De Oevelgunne waren belangstellenden welkom om groepsgewijs een kijkje te nemen in De Oevelgunne. De opkomst was groot. Aan het geheel is een feestelijk tintje gegeven door voor jong en oud activiteiten te organiseren op het plein. Veel mensen waren onder de indruk van het ruime en lichte gebouw en genoten zichtbaar van de feestelijkheden en de goede sfeer.

Energiezuinig gebouw

Het woonzorgcentrum is zeer energiezuinig gebouwd. Het gebouw is goed geïsoleerd, gasloos en is voorzien van ruim 500 zonnepanelen. De zonnepanelen leveren de energie om het binnenklimaat in het gebouw tijdens alle seizoenen comfortabel te houden en het woonzorgcentrum is voorzien van een warmtepomp. De warmtepomp zorgt voor verwarming in de winter en verkoeling in de zomer.

Meer weten?

Wilt u meer weten over De Oevelgunne en de mogelijkheden die De Oevelgunne biedt? Bewoners en medewerkers van De Oevelgunne vertellen u op beeld graag meer over. Klik hier om naar het filmpje te gaan.