Wonen in Tiny house: Modern wonen in Varsseveld met voorrang voor jongeren

De woningmarkt staat onder druk. Voor veel jongeren is het moeilijk om een betaalbare woning te vinden. Wonion geeft thuis en komt jongeren tegemoet bij de eerste stap op de woningmarkt. Met dit doel verhuurt Wonion In Varsseveld een beperkt aantal Tiny houses met voorrang aan jongeren.

"Duurzaamheid, betaalbaarheid en daarbij inspelen op de huidige en toekomstige woonvraag zijn voor ons als wooncorporatie belangrijke onderwerpen en we gaan daarbij zo goed mogelijk om met maatschappelijk geld. We bekijken kritisch hoe we met onze woningen het beste kunnen voorzien in de woonvraag binnen Oude IJsselstreek. Bij nieuw te bouwen woningen kijken we naar de toekomstige woonvraag. Nu de vraag voor huisvesting van statushouders in onze gemeente afneemt en jongeren juist moeite hebben om te starten op de woningmarkt hebben we bekeken hoe we in deze vraag kunnen voorzien. De Tiny houses in Varsseveld werden aanvankelijk bewoond door statushouders. De woonunits zijn uitermate geschikt voor eenpersoonshuishoudens. De Tiny houses in Varsseveld gaan we daarom met voorrang verhuren aan jongeren. We richten ons daarbij in eerste instantie op jongeren tot 30 jaar uit de woonplaats zelf,"vertelt Koen Pillen, manager Wonen van Wonion.

Modern wonen op een paar vierkante meters

De woningen aan de Emmastraat zijn zogenaamde Tiny Houses. Moderne kwalitatief goede woonunits, die door het opwekken van zonne-energie betaalbaar zij. De woningen worden aangeboden met een tijdelijk huurcontract. Door de woningen met een tijdelijk huurcontract aan te bieden wil Wonion vooral jongeren helpen bij de eerste stap op de woningmarkt. De verhuur van deze bijzondere woningen start 4 oktober. De woningen worden via het 'lotingmodel' aangeboden op de website van Thuis in de Achterhoek.


Meer informatie

Meer weten over wonen in een Tiny house? Neem dan gerust contact op met Roy Wassink, verhuurmakelaar Wonion. Roy Wassink is te bereiken via r.wassink@wonion.nl, of (0315) 69 60 41.