Toegankelijke vertaling jaarverslag

Wij gaan voor ‘kwaliteit van leven door duurzaam wonen’ voor onze huurders. Dit doen we voor ongeveer 4.000 huishoudens in de gemeente Oude IJsselstreek. Onze belangrijkste resultaten van 2019 en een korte vooruitblik brengen we graag getekend voor u in beeld.
 

Duurzaam in wonen

Wonion vindt het belangrijk dat huurders prettig wonen in een kwalitatief goede woning. De huurbedragen die wij maandelijks ontvangen investeren wij in het verduurzamen van ons woningbezit. Door woningen te verduurzamen blijven de woonlasten van kwalitatief goede woningen betaalbaar. Zijn er desondanks tijdelijk betalingsproblemen, dan zoeken we samen met de huurder naar een oplossing.

Het afgelopen jaar pleegden we onderhoud aan ruim 1.000 woningen, vervingen wij 300 ketels en ventilatie units, plaatsten wij bijna 1000 zonnepanelen en renoveerden we bijna 300 keukens en badkamers. En op verzoek van ongeveer 40 huurders isoleerden we hun woning.

Ook in 2020 blijven we verantwoord investeren in onze woningen. We renoveren woningen in Terborg en Varsseveld, gaan verder met de bouw van het woon-zorgcomplex De Oevelgunne in Gendringen, bouwen een kleinschalig zorgcomplex in Terborg en realiseren 28 nieuwe woningen aan de Heuvelstraat in Silvolde.

Wonion heeft een maatschappelijke taak en we vinden het belangrijk dat iedereen op een laagdrempelige manier contact met ons kan opnemen. In totaal hebben we in 2019, 297 nieuwe huurcontracten afgesloten. We werken samen met andere organisaties. Ook in 2020 blijven we ons, met onze partners inzetten voor verduurzaming en werken we door aan 'kwaliteit van leven door duurzaam wonen'.

Animatiefilmpje brengt vertaling jaarverslag in beeld

U bent van harte welkom de getekende vertaling van ons jaarverslag te bekijken. Een terug- en vooruitblik als animatiefilmpje in beeld gebracht. Klik op de afbeelding om naar het filmpje te gaan.Bent u benieuwd naar ons uitgebreide jaarverslag? Het jaarverslag vind u hier.