Terug- en vooruitblik 2020 - 2021

Wij gaan voor 'kwaliteit van leven door duurzaam wonen' voor onze huurders. Wij vinden het belangrijk dat onze huurders prettig wonen in een kwalitatief goede woning en zetten ons in om ons woningbezit te verduurzamen. Tegelijkertijd zijn wij van mening dat 'duurzaam wonen'verder gaat dan het bieden van goede en duurzame woningen. Het gaat ook over prettig wonen in een fijne buurt en op latere leeftijd comfortabel thuis kunnen blijven wonen. Hoe wij het afgelopen jaar werkten aan duurzaam wonen en wat onze plannen voor 2021 zijn brengen we graag voor u in beeld.

Wonen bij Wonion is duurzaam

Wij investeren in een energieneutrale woningvoorraad. De huurbedragen die wij maandelijks ontvangen investeren wij in het verduurzamen van ons woningbezit. Dit is goed voor het milieu èn dit helpt de totale woonlasten van kwalitatief goede woningen betaalbaar te houden. Lukt het tijdelijk toch niet om de huur te betalen? Dan zoeken wij samen met de huurder naar een oplossing. Deze persoonlijke aanpak helpt, wij zien de huurachterstanden afnemen.

Wonion investeert in de energetische aanpak en onderhoud van woningen

Wij investeren in onze woningen. Dit doen we verantwoord èn met oog voor circulariteit. In 2020 zijn meer dan 100 verouderde ketels vervangen voor moderne HR-ketels en ruim 150 ventilatie-units vervangen voor moderne en energiezuinige units. Bij ongeveer 300 woningen plaatsten we rookmelders en we renoveerden bijna 225 keukens, badkamers en toiletten, waarvan 15 keukens geheel duurzaam. En we plaatsten in 2020 1081 zonnepanelen.

Ook in 2021 blijven we woningen verduurzamen. Zo starten we met het verduurzamen van 56 woningen aan de Grote beer in Ulft en 63 woningen aan de Touwslagersbaan in Gendringen. En start de bouw van 28 nieuwbouwwoningen aan de Heuvelstraat in Silvolde. Ook in Terborg gaan we bouwen, hier start de bouw van een kleinschalig woonzorgcomplex, De Herbergier. De bouw van het woon- zorgcomplex De Oevelgunne ronden we dit jaar af.

Samen met partners zetten we in op 'kwaliteit van leven door duurzaam wonen'

Wonion heeft een maatschappelijke taak en we vinden het belangrijk dat iedereen op een laagdrempelige manier contact met ons kan opnemen. In totaal hebben we in 2020, 290 nieuwe huurcontracten afgesloten. We werken samen met andere organisaties en studenten. Ook in 2021 blijven we ons, met onze partners inzetten voor verduurzaming en werken we door aan 'kwaliteit van leven door duurzaam wonen'.

Toegankelijke vertaling jaarverslag

U bent van harte welkom de getekende vertaling van ons jaarverslag te bekijken. Via deze link vindt u onze terug- en vooruitblik toegankelijk in beeld gebracht. Bent u benieuwd naar ons uitgebreide jaarverslag? Het jaarverslag vindt u hier.

Wonion. duurzaam in wonen