Subsidie voor 55+ ers die verhuizen van grote naar kleine huurwoning

[06-10-2022] Heeft u of uw huisgenoot een leeftijd van 55 jaar of ouder en wilt u verhuizen van een grote huurwoning naar een kleinere huurwoning? Dan kunt u in aanmerking komen voor ondersteuning van een verhuiscoach én een verhuisvergoeding van provincie Gelderland. 

Provincie Gelderland wil de doorstroom op de woningmarkt stimuleren. Hiervoor stelt de provincie een subsidie beschikbaar. Huurt u in Gelderland een grote woning van een woningcorporatie en gaat u verhuizen naar een kleinere huurwoning? Dan kunt u in aanmerking komen voor een verhuisvergoeding tot een bedrag van €2.000,-.  

Er gelden verschillende voorwaarden  

U moet de vergoeding aanvragen vóórdat u verhuist. En u moet eerst contact leggen met één van de verhuiscoaches. De verhuiscoach kan u helpen bij het zoeken naar een andere woning en bij de verhuizing. Een volledig overzicht van de voorwaarden en de verhuiscoaches vindt u op Verhuisvergoeding huurwoning (gelderland.nl). Tot en met 31 december 2023 kunt u een aanvraag indienen. Wees er op tijd bij, want voor deze subsidie geldt: op is op!