Hoogste punt bereikt van woonzorgcentrum in Gendringen

De bouw De Oevelgunne verloopt voorspoedig. Maandag 28 september 2020 bereikte de bouw van het woonzorgcentrum De Oevelgunne het hoogste punt. Dankzij diverse werkafspraken gaat het werk in Gendringen ook in deze bijzondere periode door.

Vorig jaar werd het startsein gegeven in bijzijn van bewoners en betrokken partijen. Barend Wassink, manager Vastgoed Wonion vertelt:"Veel zaken in de realisatie van woningen zijn vaak te voorzien. De Coronacrisis, waar we sinds afgelopen voorjaar mee te maken hebben, was dat niet. Er is snel geschakeld en gekeken naar hoe er veilig gewerkt kan worden met inachtneming van de richtlijnen van het RIVM. Het bereiken van het hoogste punt van De Oevelgunne is zeker in deze tijd een mooie mijlpaal. Samen met Azora en BinxSmartility blijven we veilig doorwerken aan de realisatie van De Oevelgunne. Ons streven is nog altijd dat bewoners volgens oorspronkelijke planning in het tweede kwartaal van 2021 hun intrek in het nieuwe gebouw kunnen nemen." "Tot de ingebruikname van het gebouw verblijven bewoners en medewerkers in Meulenbeek in Ulft. Zij zijn erg nieuwsgierig naar hun nieuwe woonplek in Gendringen," aldus Jelle Hoogeveen Regiomanager bij Azora. Mario Biezeman, manager Vastgoed Azora vult verder aan:"Ook de aannemer geeft aan dat de bouw tot dusver volgens planning verloopt. Dus dat moet goed komen!"

Duurzaam gebouw

Het woonzorgcentrum wordt zeer energiezuinig gebouwd. Het gebouw wordt goed geïsoleerd, is gasloos en wordt voorzien van ruim 500 zonnepanelen. De zonnepanelen leveren straks de benodigde energie. Om het binnenklimaat in het gebouw tijdens alle seizoenen comfortabel te houden wordt het woonzorgcentrum voorzien van een warmtepomp. De warmtepomp zorgt voor verwarming in de winter en verkoeling in de zomer. Het woonzorgcentrum De Oevelgunne biedt met eigentijdse en comfortabele appartementen onderdak aan senioren en zorgbehoevenden.


Woonzorgcentrum met brede functie

Het nieuwe woonzorgcentrum krijgt een brede functie en is voor alle inwoners van Gendringen. Naast woonruimte biedt het nieuwe gebouw allerhande faciliteiten en voorzieningen die de zorg ondersteunen en het welzijn van de bewoners bevorderen. Aan de zijde van het kerkplein komt een grote gemeenschappelijke ruimte waar ook inwoners van Gendringen binnen kunnen lopen. Om bewoners te ontmoeten en mogelijk een kopje koffie te drinken.