Bouw nieuw woonzorgcentrum Gendringen na de zomer van start

Vrijdag 12 juli 2019 is het startsein gegeven voor de realisatie van het nieuw te bouwen woonzorgcentrum in Gendringen. In aanwezigheid van bewoners, Estinea, de bouwende partij BINX Smartility, gemeente Oude IJsselstreek en opdrachtgevers zorgorganisatie Azora en wooncorporatie Wonion gaf toekomstig bewoonster Van der Hoorn het startsein met de onthulling van de nieuwe naam. De nieuwe naam voor het nieuwe woonzorgcentrum komt voort uit de rijke geschiedenis van de plek waar het woonzorgcentrum gerealiseerd wordt. BINX Smartility B.V. start na de zomer haar bouwactiviteiten. Het eerste kwartaal van 2021 is het gebouw dan vermoedelijk gereed voor bewoning.

Nieuwe naam woonzorgcentrum bekend

Het nieuwe woonzorgcentrum krijgt een bredere functie. Aan de zijde van het kerkplein komt een grote gemeenschappelijke ruimte waar ook inwoners van Gendringen binnen kunnen lopen. Om bewoners te ontmoeten en mogelijk een kopje koffie te drinken. Het nieuwe gebouw is voor alle inwoners van Gendringen. Alle inwoners zijn daarom uitgenodigd om een nieuwe naam te bedenken. De keuze is gevallen op De Oevelgunne. Deze naam is voor oudere inwoners van Gendringen duidelijk te herleiden. De Oevelgunne komt voort uit de naam van een huis van een Havezate die daar ooit stond. Deze naam met rijke historie is meerdere malen ingezonden. Door middel van een loting kwam mevrouw Van der Hoorn als winnares uit de bus. Van der Hoorn, zelf 95 jaar woonde in het voormalige Maria Magdalena Postel en verhuisde in het voorjaar van dit jaar naar De Meulenbeek, na oplevering van het nieuwe woonzorgcentrum neemt zij haar intrek in één van de appartementen.

Duurzaam gebouw met comfortabele appartementen

Het nieuwe gebouw biedt niet alleen woonruimte, het heeft ook allerhande faciliteiten en voorzieningen die de zorg ondersteunen en het welzijn van de bewoners bevorderen. Het woonzorgcentrum De Oevelgunne biedt onderdak aan senioren en zorgbehoevenden en omvat 43 appartementen voor bewoners van Azora, 11 appartementen voor Wonion en 14 appartementen voor bewoners van Estinea. Naar verwachting kunnen bewoners in het eerste kwartaal van 2021 het nieuwe gebouw, met eigentijdse en comfortabele appartementen betrekken. Het woonzorgcentrum wordt zeer energiezuinig gebouwd. Gerrolt Ooijman , directeur-bestuurder bij Wonion licht toe: “Wonion vindt het belangrijk om duurzaam te bouwen. Het hele gebouw wordt daarom goed geïsoleerd, is gasloos en ruim 500 zonnepanelen leveren straks de benodigde energie. Een warmtepomp zorgt voor verwarming in de winter en verkoeling in de zomer.”

Elkaar weten te vinden

Het nieuwe woonzorgcentrum biedt inwoners van Gendringen de mogelijkheid om bewoners te ontmoeten. De intensieve en prettige samenwerking tussen Azora en Wonion draagt bij aan de realisatie van een zeer mooi, duurzaam en toekomstbestendig nieuw woonzorgcentrum genaamd: De Oevelgunne, aldus Hans Metzemaekers, bestuurder Azora.