Gerrolt Ooijman, directeur-bestuurder bij Wonion

Woonzorgcentrum én een ontmoetingsplek voor de Gendringenaar: de Oevelgunne

Afgelopen vrijdag stond in het teken van het nieuwe woonzorgcentrum de Oevelgunne in Gendringen. U leest het goed. Bij een totaal nieuw woonzorgcentrum hoort ook een nieuwe naam. Een naam die past bij de plek en bij Gendringen. Een naam die daarom ook is bedacht door de Gendringenaar. Er zijn vele inzendingen binnen gekomen en daaruit hebben we gekozen voor de naam de Oevelgunne, omdat deze het meest is ingezonden en goed past bij de plek waar het woonzorgcentrum verrijst. De Oevelgunne was de naam van een voormalige pastorie die nagenoeg op dezelfde plaats heeft gestaan als waar het nieuwe complex komt. Het is een naam die past bij Gendringen. Ik ben blij dat de vernieuwing van het woonzorgcentrum gestart is. Dit zorgt, naast de ontwikkelingen in Gendringen zelf, voor dynamiek in het dorp.

De Oevelgunne wordt erg duurzaam en krijgt circa 500 zonnepanelen

Afgelopen vrijdag onthulden we, samen met partners Azora en Binx Smartility B.V., het bouwbord met daarop de nieuwe naam aan bewoners, omwonenden en andere geïnteresseerden. Een moment dat symbool stond voor de start van de vernieuwing van de Maria Magdalena Postel tot woonzorgcentrum de Oevelgunne. Gendringen is straks een duurzaam complex met eigentijdse appartementen voor senioren rijker. Het was een uitdaging om tot een duurzaam ontwerp te komen, maar het is ons gelukt en daar ben ik blij om. Wij gaan voor duurzaam wonen en we streven naar een energieneutrale woningvoorraad in 2030. Het nieuwe de Oevelgunne draagt daar aan bij met zeer energiezuinige appartementen, een goed geïsoleerde schil en circa 500 zonnepanelen die energie gaan leveren. Een warmtepomp zorgt voor verwarming in de winter en verkoeling in de zomer en het complex wordt geheel gasloos.
 

Kopje koffie doen? Het kan in ontmoetingsplek de Oevelgunne

Woonzorgcentrum de Oevelgunne wordt een ontmoetingsplek voor heel Gendringen. Naast appartementen voor verschillende bewonersgroepen van Azora, Estinea en Wonion, nemen verschillende verenigingen hun intrek en kan iedereen binnenlopen om activiteiten te doen bij deze verenigingen, om bewoners te ontmoeten of om een kopje koffie te drinken. De Oevelgunne wordt dus een ontmoetingsplek voor Gendringenaren. Verschillende verenigingen verhuizen van De Gent naar de Oevelgunne. Humanitas blijft met haar kinderopvang en BSO in de Gent en daarnaast blijft de muziekvereniging ook in de Gent. Het idee is om hier meerdere muzikale verenigingen, bedrijven of organisaties te huisvesten. Wij staan open voor ideeën hierover en eenieder met goede ideeën en tips mag zich bij ons melden.
 

Zelfstandig wonen met zorg binnen handbereik

In de Oevelgunne kunnen huurders zelfstandig wonen met de mogelijkheid om zorg af te nemen. Wonion gaat 11 appartementen verhuren aan woningzoekenden met een zorgindicatie. Je woont zelfstandig, maar met het gemak van zorg binnen handbereik. Daarnaast komen er 14 appartementen voor cliënten van Estinea en de overige 43 appartementen zijn voor bewoners van Azora. Medewerkers van Azora bieden de bewoners dagelijks de zorg die zij nodig hebben. Hoeveel zorg dit is varieert per bewoner.
 

Samenwerking leidt tot mooie resultaten

Ik ben blij dat we dit mooie project samen met Azora realiseren. We werken al jaren goed samen. Zo hebben we ook samen woningen in en rond De Debbeshoek in Ulft en de Schuylenburgh in Silvolde. Dat zijn ook successen. Werken aan een maatschappelijke taak kunnen we niet alleen. Daarom werken we graag samen met anderen om onze doelen te bereiken. Elke organisatie heeft zijn expertise en verantwoordelijkheid. Het samenbrengen van deze kwaliteiten kan bijdragen aan de kwaliteit van leven van onze huurders en de samenleving. Daar steken we graag tijd en energie in. Door nauw samen te werken en in dit traject met Azora een gezamenlijke projectleider aan te stellen, lukt het ons om gezamenlijk tot nieuwe plannen te komen.
 
Naar verwachting is het nieuwe woonzorgcentrum de Oevelgunne in het eerste kwartaal van 2021 gereed. Ik kijk uit naar dit moment!

Frontis B.V. | 15-7-2019 15:41:41 | 0 Reacties

Reacties

Dit bericht heeft geen reacties.
 Security code