Als nieuwe bestuurder Wonion in gesprek met omgeving

De jaarwisseling was voor mij dit jaar een bijzonder moment. Bijzonder, omdat ik per 1 januari 2019 Harrie Kuypers opvolg als directeur-bestuurder bij Wonion. Vanaf nu mag ik vanuit deze rol bijdragen aan de sociale volkshuisvesting in de gemeente Oude IJsselstreek en de Achterhoek. Een mooie uitdaging! Ik ben geen onbekende van Wonion en ook niet voor veel samenwerkingspartners. Kennen wij elkaar nog niet? In deze eerste weblog die ik schrijf als directeur-bestuurder, stel ik mijzelf graag nader aan u voor en sta ik (kort) stil bij de koers die Wonion de komende jaren gaat varen.

Lees meer

Afscheid van de Achterhoek

Na vijftien jaar met veel plezier bij Wonion te hebben gewerkt, stop ik 31 december als directeur-bestuurder van Wonion. Ik neem afscheid van de Achterhoek, een prachtige regio met een geheel eigen dynamiek. Er is veel gebeurd in de afgelopen vijftien jaar. Zo bestond Wonion destijds nog niet.

Lees meer

Zij aan zij

Afgelopen donderdag 17 mei was ik aanwezig bij de raadsvergadering van de gemeente Oude IJsselstreek, waarin het coalitieprogramma werd gepresenteerd, -kort- het proces rondom de coalitievorming ter sprake kwam en de wethouders werden benoemd. Goed om te zien dat er een nieuw college staat dat met voortvarend enthousiasme aan de slag gaat met de uitdagingen binnen deze gemeente en eveneens dat ze hun koers hebben samengevat in een coalitieprogramma ‘Met lef samen bouwen aan onze toekomst’. Een programma dat volgens mij op hoofdlijnen redelijk goed aansluit bij de ontwikkelingen die op ons af komen en duidelijk aangeeft waar de gemeente op dit moment staat en waar ze naartoe wil bewegen. Tegelijkertijd zie ik ook een aantal zaken voorbij komen waar ik graag met het college over doorpraat.
 

 

Lees meer