Mijn Wonion
inloggen
Zoeken
A A A
Menu

Woonlastenonderzoek onder huurders Wonion

Een betaalbare woonplek is voor iedereen van belang. Maar wanneer is een woonplek eigenlijk betaalbaar? Om in beeld te brengen wat voor huurders in de gemeente Oude IJsselstreek betaalbaar is, voert huurdersvereniging Wij Wonen een woonlastenonderzoek uit. In opdracht van Wij Wonen stelt de Woonbond, de landelijke organisatie van huurders, een aantal vragen aan huurders van Wonion. Het woonlastenonderzoek is een initiatief van huurdersvereniging Wij Wonen, Wonion, de Woonbond, gemeente Oude IJsselstreek en SchuldHulpMaatje.

De betaalbaarheid van woonlasten is afhankelijk van verschillende factoren. Wat voor de één betaalbaar is, is niet per definitie ook betaalbaar voor een ander. Door onze huurders onder andere te vragen naar de woning, de gezinssamenstelling, het energieverbruik en de verwachte inkomensontwikkeling brengt de Woonbond in beeld of huren in de Oude IJsselstreek betaalbaar is. De Woonbond zorgt voor een volledig anonieme verwerking van de gegevens. De (anonieme) uitkomsten van het onderzoek worden meegenomen in de afspraken die Wij Wonen, gemeente Oude IJsselstreek en Wonion op gemeentelijk niveau maken om kwalitatief goed wonen voor huurders bereikbaar te houden.

Doet u mee?
Huurt u bij Wonion? Dan ontvangt u een uitnodiging van de Woonbond om aan het onderzoek deel te nemen. Door mee te doen aan het onderzoek helpt u ons en daarmee ook uzelf om wonen in de gemeente Oude IJsselstreek betaalbaar te houden.

Wij helpen u graag
Heeft u niet de beschikking over een computer? Tijdens openingstijden kunt u gebruik maken van de centrale computer van Wonion. Heeft u hulp nodig bij het invullen van de vragenlijst? Wij Wonen helpt u graag bij het invullen van de vragenlijst. Neem voor meer informatie contact op met Huurdersvereniging Wij Wonen, de heer T. Menke (0315) 64 11 23 of info@wijwonen.net of mevrouw Schweig (0315) 32 56 09 of isabel.schweig@upcmail.nl