Mijn Wonion
inloggen
Zoeken
A A A
Menu
7-10-2014

Sterk werk in Silvolde

Er wordt sterk werk verzet in Silvolde. De Achterhoekse corporaties verduurzamen de komende twee jaar 1500 woningen extra met een bijdrage van de provincie Gelderland. In Silvolde worden tien woningen aangepakt. Wonion vroeg de bewoners van tien seniorenwoningen in Silvolde naar de wensen voor hun woning.

Tien woningen aan de Kwartelstraat in Silvolde worden gerenoveerd. Het betreft tien seniorenwoningen met een energielabel van F of G. Het toepassen van de  energetische maatregelen verhoogt het energielabel van de woningen met maar liefst 4 labelstappen.

In gesprek met bewoners
“Het streven was 70% instemming voor de plannen te behalen” vertelt Ingrid Pierik, Beleidsadviseur Techniek van Wonion. Het feit dat het slechts tien woningen betreft gaf ons de mogelijkheid om persoonlijk in gesprek te treden met de bewoners. Resultaat daarvan is, dat iedere bewoners ingestemd heeft met de renovatie. Honderd procent deelname dus! Vervolgt Ingrid Pierik.

Woning verbetering
In opdracht van Wonion renoveert Temebel de woningen tot energiezuinige seniorenwoningen. De woningen worden voorzien van HR spouwisolatie, mechanische ventilatie, triple glas en, dak- en vloerisolatie. Verder wordt de eerste verdieping toegankelijker gemaakt door de steile trap te vervangen en te verbreden. Naar verwachting wordt de renovatie eind oktober afgerond.

Meer informatie?
Wilt u meer weten over het verduurzamen van woningen in de Achterhoek? Meer informatie is te vinden op www.achterhoeksecorporaties.nl