Mijn Wonion
inloggen
Zoeken
A A A
Menu

Start verhuur 38 nul-op-de-meter woningen in Ulft

Wonion realiseert 38 nul-op-de-meter huurwoningen in de Vogelbuurt in Ulft. Voor Wonion is dit het afsluitende project in de vernieuwde wijk in Ulft. De woningen onderscheiden zich door het duurzame en milieuvriendelijke karakter van de huurwoningen. De woonlasten van huurders bestaat voor een groot deel uit kosten voor energie. Wonion vindt het belangrijk dat haar huurders prettig kunnen wonen en helpt haar huurders om de woonlasten beheersbaar te houden. Daarom is er bewust gekozen voor de bouw van nul-op-de-meter woningen. Belangstellenden zijn op 6 april vanaf 19.00 uur van harte welkom bij een bijeenkomst die de corporatie op basis van vrije inloop op haar kantoor organiseert.

Wonion werkt al jaren aan de vernieuwing van de Vogelbuurt in Ulft. Door deze grondige opknapbeurt is de uitstraling van de Vogelbuurt, en het woonplezier van de huurders, er aanzienlijk op vooruit gegaan. De wijk ontwikkelde zich tot een groene en veilige wijk, met woningen die voldoen aan de eisen van deze tijd. Het afsluitende project voor Wonion is de realisatie van nul-op-de-meter huurwoningen in de wijk. Daarna volgen nog een aantal afrondende werkzaamheden aan de openbare ruimte.

Wonen met nul op de energiemeter
De 38 nul-op-de-meter huurwoningen bouwt Dura Vermeer in opdracht van Wonion aan de Nachtegaallaan, Zwaluwpad, Colibriestraat, Merellaan en de Eksterstraat. De nieuw te bouwen woningen bestaan uit 28 kleine gezinswoningen en 10 levensloopbestendige woningen, zodat het voor verschillende doelgroepen mogelijk is om gehuurd te wonen met nul op de energierekening. De gevel, dak en vloeren van de woningen worden hoogwaardig geïsoleerd. Daarnaast worden de woningen onder andere voorzien van zonnepanelen, vloerverwarming en een warmtepomp waarmee met een temperatuur verlaging van 2 tot 3 graden, in de zomer beperkt gekoeld kan worden. Om warmteverlies te voorkomen worden de woningen kierdicht gebouwd.

Informatiebijeenkomst voor belangstellenden
Wonion organiseert voor belangstellenden een inloopbijeenkomst op 6 april. Belangstellenden zijn vanaf 19:00 uur harte welkom op het kantoor van Wonion, aan de Hutteweg 115 in Ulft. Tijdens deze bijeenkomst vertelt de corporatie meer over dit unieke woonproject.

Verhuur nul-op-de-meter woningen Ulft
De eerste werkzaamheden starten deze maand. De verhuur voor de eerste woningen start op 7 april. De overige woningen adverteert Wonion vanaf 2 mei. Reageren op één van de nul-op-de-meter (NOM) woningen kan alleen als u als woningzoekende ingeschreven staat bij Thuis in de Achterhoek. Naar verwachting kunnen bewoners eind dit jaar hun intrek nemen in de duurzame woningen.

Meer informatie
Wilt u meer weten over wonen in een nul-op-de-meter woning in Ulft? Loop dan binnen bij de inloopbijeenkomst of kijk dan hier voor meer informatie of neem contact op met Roy Wassink, verhuurmakelaar Wonion. Roy Wassink is te bereiken via r.wassink@wonion.nl of (0315) 69 60 41.