Mijn Wonion
inloggen
Zoeken
A A A
Menu

Sloop en vervangende nieuwbouw Vulcaanstraat en Handelstraat Terborg


Kaart projectgebied Vulcaanstraat en Handelstraat Terborg

Wij gaan voor goed en betaalbaar wonen. Daarom kijken wij naar de kwaliteit van onze woningen en of én hoe wij deze kunnen verbeteren. Een aantal woningen aan de Vulcaanstraat en de Handelstraat in Terborg zijn sterk verouderd en passen niet meer binnen de eisen van deze tijd. Wij hebben daarom besloten om deze 22 woningen, bestaande uit 14 gezinswoningen en 8 appartementen, te slopen.


Het gaat om de volgende woningen:

  • 8 woningen aan de Handelstraat (nummers: 1, 1a, 3, 3a, 5, 5a, 7 en 7a)
  • 14 woningen aan de Vulcaanstraat (even-nummers: 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22 en 24 en de oneven-nummers: 9, 11, 17 en 19).

Sociaal plan geeft bewoners een aantal zekerheden
Wij begrijpen dat deze boodschap impact op bewoners kan hebben. Wij hebben daarom aandacht voor hun persoonlijke situatie. Samen met huurdersvereniging Wij Wonen heeft Wonion een sociaal plan opgesteld dat bewoners een aantal zekerheden geeft. Daarnaast kijken wij in een persoonlijk gesprek naar de woonwensen van de bewoners en helpen hen bij het zoeken naar een passende woning.

Wanneer sloop
Wij koersen op sloop van de woningen aan de Vulcaanstraat en Handelstraat in het eerste kwartaal van 2017. Dat betekent dat bewoners vóór eind 2016 uw woning moeten verlaten.

Nieuwbouw
Nu het sloopbesluit is genomen, starten we met planvorming voor het gebied waarop nu de te slopen woningen staan. Ons uitgangspunt is om nieuwe woningen terug te bouwen. De komende periode brengen we in kaart wat voor woningen dit zouden moeten zijn, voor welke doelgroepen en kijken samen met de gemeente Oude IJsselstreek hoe dit binnen het bestemmingsplan past.