Mijn Wonion
inloggen
Zoeken
A A A
Menu

Oproep aan Gendringen: plannen Maria Magdalena Postel


Maria Magdalena Postel Gendringen

In Gendringen staat woonzorgcentrum Maria Magdalena Postel. Het huidige gebouw dateert uit 1964 en het einde van de technische levensduur is inzicht. Installaties zijn technisch en functioneel verouderd. Datzelfde geldt voor de 52 appartementen. Daarom neemt Azora afscheid van het huidige gebouw. Het streven is om eind 2018 een nieuw woonzorgcentrum te hebben gerealiseerd. Al zal dit nieuwe woonzorgcentrum een andere invulling krijgen, dankzij de scheiding van wonen en zorg. Wonion zit al geruime tijd aan tafel met Azora, Estinea en de gemeente Oude IJsselstreek om samen te komen tot de ontwikkeling van dit nieuwe woonzorgcentrum. Daarbij is Stichting Gendringen Leefbaar ook nauw betrokken. Binnenkort ligt er een Programma van Eisen en wordt er gezocht naar een consortium die dit kan ontwikkelen. Voordat we het programma van eisen definitief maken, doen we – samen met Stichting Gendringen Leefbaar – een oproep aan de Gendringse bevolking en het verenigingsleven in Gendringen.

Oproep aan Gendringen
In de plannen voor de Maria Magdalena Postel is er ruimte voor een plek waar ontmoeting kan plaatsvinden. Een plek voor bewoners van Gendringen. Verenigingen kunnen hier gebruik van maken, er kunnen activiteiten georganiseerd worden en er zouden maaltijden genuttigd kunnen worden. Deze plek vervangt De Gent. De invulling van deze ruimte komt echter nog onvoldoende van de grond. Daarom doet Stichting Gendringen Leefbaar, samen met Wonion en Azora een oproep aan Gendringen; maak gebruik van deze kans!

Meer informatie of meedenken? Aanmelden kan nog!
Inwoners en verenigingen die meer informatie willen, mee willen denken, mee willen praten of zelf al concrete vragen of ideeën hebben, kunnen zich aanmelden bij Stichting Leefbaar Gendringen, via:

www.facebook.com/StichtingGendringenLeef
kopgroepmmp@gmail.com
Marcel Bressers, (06) 48 500 938

De Oranjevereniging, de Gendringse Orkest vereniging en Ondernemersvereniging Gendringen praten al actief mee over de plannen.

Wonen met zorg
Wonion, Azora en Estinea hebben een globaal idee welke woningen zij in de plaats van het huidige Maria Magdalena Postel zouden kunnen realiseren:

  • 24 plaatsen kleinschalig wonen voor mensen met dementie Dit is intramurale zorg voor mensen met een zorgzwaartepakket 5 of zorgzwaartepakket 7;
  • 20 plaatsen verzorgd wonen en somatiek (verpleeghuiszorg). Deze plaatsen zijn vergelijkbaar met het huidige verzorgingshuis. De cliënten kunnen mensen zijn met een intramurale indicatie (zorgzwaartepakket 4 en 6) of met een extramurale indicatie die het appartement huren en zelf diensten inkopen;
  • 20 zorgwoningen. Deze woningen kunnen verhuurd worden aan mensen die behoefte hebben aan zorg, ondersteuning en diensten. Het aantal van 20 is een indicatie.
  • 12-16 plaatsen voor mensen met een beperking De cliënten wonen hier op basis van scheiden wonen en zorg.

Planning
Het Programma van Eisen wordt eind oktober afgerond. Tot die tijd kunnen wensen vanuit de Gendringense samenleving ten aanzien van de ontmoetingsplek nog meegenomen worden. Daarna start de ontwikkelfase in samenwerking met een consortium. Doel is uiterlijk eind 2018 een nieuw woonzorgconcept te hebben gerealiseerd.