Mijn Wonion
inloggen
Zoeken
A A A
Menu

Drie werkzoekenden werkten mee aan renovatiewerkzaamheden in De Parkbuurt in Ulft

De metamorfose van de wijk Vogelbuurt/Biezenakker startte vijf jaar geleden met groot onderhoud aan de Kwartellaan en het Mezenpad. Vervolgens zijn op verschillende plekken in de wijk woningen gerenoveerd. Inmiddels zijn de laatste renovatiewerkzaamheden afgerond. Als maatschappelijke organisatie betrok Wonion drie werkzoekenden bij dit project. Dit deed zij door een sociaal maatschappelijk component toe te voegen aan het renovatieplan voor 33 woningen in De Parkbuurt.

Het consortium EnergiePositiefWonen rondde onlangs de renovatiewerkzaamheden aan 33 woningen in De Parkbuurt af. Alle 33 woningen zijn naar energielabel A gebracht. Drie werkzoekenden uit de omgeving van De Parkbuurt in Ulft hielpen hieraan mee.

Drie mannen aan de slag in De Parkbuurt
Drie mannen, allen met een andere achtergrond, kregen de vraag of zij twaalf weken mee wilden werken aan het renoveren van 23 eengezinswoningen en 10 seniorenwoningen in Ulft. Hans Abbenhuis is één van de mannen die aan de slag ging. Hans Abbenhuis wilde graag weer terugkeren in zijn vertrouwde beroep als stratenmaker. Hij vertelt: “Tot het moment dat ik werkloos werd, ben ik altijd stratenmaker geweest en dat werk doe ik graag. Toen ik hoorde dat ik vlakbij huis in De Parkbuurt aan de slag kon, pakte ik dat met beide handen aan!” Het bedrijf MVO Solutions bemiddelde de kandidaten en zet zich in om de drie mannen ook na dit project werk te bieden.  “Het lijkt erop ik na afronding van dit project in Velp of Arnhem aan de slag kan.” Besluit Hans zijn verhaal.

Maatschappelijk betrokken.
“In het renovatieplan voor 33 woningen in De Parkbuurt namen we een sociaal maatschappelijk component op. Ik ben tevreden over het verloop. Mooi om op deze manier werkzoekenden uitzicht te kunnen bieden op werk.” Vertelt Roderik van Lith, manager Vastgoed Wonion.

Meer informatie
Wilt u meer weten over het toevoegen van een sociaal maatschappelijk component aan dit project? Klik dan hier voor het persbericht. Wilt u meer weten over de wijkvernieuwing in Ulft? Kijk dan op www.vogelbuurtbiezenakker.nl voor meer informatie over de verschillende buurten.