Mijn Wonion
inloggen
Zoeken
A A A
Menu

De Achterhoekse energiecoaches staan voor je klaar


De Achterhoekse energiecoaches

Bij energiebesparing in huis denken veel mensen aan het aanschaffen van zonnepanelen of het aanbrengen van isolatie. Dat zijn zeker goede mogelijkheden, maar er is vaak een forse investering voor nodig. En mensen met een huurwoning zijn hiervoor aangewezen op hun verhuurder. Er zijn ook veel makkelijkere manieren om energie te besparen in huis, of je nu woningeigenaar of huurder bent.

Inzicht in je energieverbruik
De Achterhoekse energiecoaches zijn speciaal opgeleid om je hiermee op weg te helpen. De energiecoaches zijn vrijwilligers. Zij helpen je kosteloos en vrijblijvend om inzicht te krijgen in je energieverbruik en je energierekening. En geven je concrete tips hoe jij energie kunt besparen. Daarbij gaat het niet om grote investeringen of dure verbouwingen, maar om hele simpele aanpassingen in je dagelijkse woon- en leefgedrag.

Energie besparen
Een energiecoach kijkt samen met jou naar het type verlichting en verwarming in je huis, de hoeveelheid water die je verbruikt, de apparatuur die je gebruikt en de hoogte van je energierekening. Hij helpt je om hier meer inzicht in te krijgen. Zo spaar jij snel en eenvoudig energie en dus geld. Met hele simpele maatregelen kun je al snel honderden euro’s per jaar besparen!

Achterhoekse energiecoaches
De afgelopen week heeft de eerste groep van tien enthousiaste vrijwilligers de cursus tot ‘Energiecoach Achterhoek’ afgerond. Deze cursus is georganiseerd door de Nederlandse Woonbond en aangeboden door de Achterhoekse corporaties en het verduurSaam energieloket.

Mogelijk gemaakt door de Achterhoekse corporaties
“De Achterhoekse corporaties investeren veel in het energiezuiniger maken van woningen. Dat doen we om de woonlasten van onze huurders betaalbaar te houden. Naast de investeringen die we doen in onze woningen, helpen we onze huurders om zelf energie te besparen. Daarbij kunnen energiecoaches van toegevoegde waarde zijn. Dat is ook de reden dat we de cursus tot energiecoach als Achterhoekse corporaties mogelijk hebben gemaakt”, vertelt Ester Helming, woordvoerder namens de Achterhoekse corporaties.

De energiecoaches hebben tijdens de cursus kennis opgedaan over het gas- elektriciteits- en waterverbruik in huis, energiezuinige installaties en hoe een energierekening is opgebouwd. De tien energiecoaches ontvingen na afronding van de cursus het certificaat ‘Energiecoach Achterhoek’. Daarmee zijn zij gecertificeerd om jou te helpen met energie besparen.

Een bezoek aanvragen?
Meer informatie over de Achterhoekse energiecoaches of een keer een bezoek van een energiecoach aanvragen? Kijk dan op www.verduursaamenergieloket.nl/energiecoach. Ook kun je telefonisch contact opnemen met het verduurSaam energieloket via 0314 - 820 360 of via info@verduursaamenergieloket.nl.

Kom jij ons energieteam versterken?
De Achterhoekse corporaties en het verduurSaam energieloket zijn op zoek naar geïnteresseerden om de cursus voor energiecoach te volgen. Lijkt het jou leuk om deze cursus te volgen en jouw buurtbewoners te helpen met energie besparen? Meld je dan aan via het verduurSaam energieloket en volg de cursus voor Achterhoekse energiecoach! Niet alleen heel leuk om te doen, maar ook nog eens goed voor het milieu. Wie wil dat nou niet?