Mijn Wonion
inloggen
Zoeken
A A A
Menu

Bewoners Piet Molpad denken mee over groenplan

Wonion heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Minstens zo belangrijk vindt Wonion een prettige woonomgeving voor haar huurders. Dit is uitgangspunt bij het ontwikkelen van een nieuw groenplan voor de woningen aan Piet Molpad in Ulft. Bewoners werden donderdag 6 oktober in de gelegenheid gesteld mee te denken in het groenplan voor hun eigen woonomgeving.

Aan het Piet Molpad in Ulft liggen 46 seniorenwoningen. De ruimte rondom de woningen is aangeplant met gras. Daarnaast heeft iedere bewoner de beschikking over een kleine tuin direct aan de woning.

Duurzame inrichting
GreenM2 en Hacron groen presenteerden op donderdag 6 oktober een schets aan de bewoners van Piet Molpad. Met input van de bewonerscommissie is de schets tot stand gekomen. Natuurlijk groen, kleur en verscheidenheid en bevordering van vlinders en vogels voeren de boventoon. Daarnaast is veiligheid van belang. Met de hoogte van heggen struiken en bomen wordt hiermee rekening gehouden. De duurzaamheid is terug te vinden door het uitgangspunt het groen terug te geven aan de natuur. Een inrichting waarbij rekening wordt gehouden met de natuurlijke vorming beperkt het onderhoud en laat de natuur zijn werk doen.

Goede sfeer
De bijeenkomst met bewoners van Piet Molpad is in goede sfeer verlopen. GreenM2 en Hacron nemen de opmerkingen van de bewoners mee in het plan. Streven is om voor het einde van dit jaar een definitief plan te kunnen presenteren.