Mijn Wonion
inloggen
Zoeken
A A A
Menu

Appartementen in centrum Terborg te huur

Bent u op zoek naar woonruimte in nabijheid van winkels en voorzieningen? Centraal, in het hart van Terborg en redelijk dichtbij het NS-station? Maak dan gebruik van deze unieke kans om te wonen in het centrum van Terborg.

Wonen in de Jorisschool: een buitenkans
In de verbouwde Jorisschool in het centrum van Terborg verhuren wij nu drie appartementen via www.thuisindeachterhoek.nl. Het appartement heeft, naast de keuken en woonkamer, twee slaapkamers en een balkon. Het ligt middenin het centrum van Terborg, met winkels en allerlei voorzieningen binnen handbereik. Het NS-station ligt dichtbij en Doetinchem is goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Ontmoeting met andere culturen
Wonen in de Jorisschool betekent ontmoeting met andere culturen en een leuke mix van medebewoners. De woningen in de Jorisschool worden namelijk verhuurd aan zowel statushouders – vluchtelingen met een verblijfsvergunning – als aan andere woningzoekenden. Harrie Kuypers, directeur-bestuurder bij Wonion vertelt: ‘Door zowel statushouders als reguliere woningzoekenden een plek te bieden in de Jorisschool, verwachten wij dat er een waardevolle, multiculturele wooncombinatie ontstaat’. Aan toekomstige huurders wordt dan ook gevraagd zich open op te stellen richting hun nieuwe buren en net iets meer dan anders ligt het accent op ‘een goede buur zijn’. ‘We verwachten dat het huisvesten van verschillende culturen in één gebouw, in positieve zin bijdraagt aan de inburgering van statushouders’.

Begin 2018 een feit
De Jorisschool wordt helemaal verbouwd en het streven is dit in januari 2018 af te ronden en de sleutels van de woningen te kunnen overhandigen. Interesse in betaalbaar wonen op een A-locatie? U kunt reageren tot 26 november 12.00 uur via www.thuisindeachterhoek.nl.

Extra huisvesting voor statushouders
Wonion zet zich in om kwetsbare groepen, waaronder ook statushouders, een thuis te bieden. Harrie Kuypers: ‘Wij bieden deze mensen graag een dak boven hun hoofd en vinden het eveneens belangrijk dat de wachttijd voor onze overige woningzoekenden niet erg oploopt. Daarom realiseren we extra woningen, om statushouders te kunnen huisvesten’. De eerste extra woningen zijn eind 2016 gerealiseerd aan de Emmastraat in Varsseveld en de voormalige peuterspeelzaal aan de Roggestraat in Varsseveld. Begin 2017 hebben we in Sinderen extra woningen gerealiseerd voor statushouders en begin 2018 zijn de woningen in de Jorisschool in Terborg ook een feit. Om de nieuwe bewoners welkom te heten organiseren gemeente Oude IJsselstreek, Wonion, Vluchtelingenwerk in samenwerking met de buurt een welkomstbijeenkomst.