Mijn Wonion
inloggen
Zoeken
A A A
Menu

22 nul-op-de-meter woningen Terborg

Wooncorporatie Wonion gaat voor goed en betaalbaar wonen. Een aantal woningen aan de Vulcaanstraat en de Handelstraat in Terborg voldeden niet meer aan de eisen van deze tijd en zijn eerder dit jaar gesloopt. Uit de drie aangeboden plannen koos Wonion het best passende plan voor de locatie. De keuze is gevallen op het plan van consortium ‘OptimumPlus’. De partijen Klomps Bouwbedrijf en Van Campen Bouwgroep nemen met ARX, buro ontwerp & omgeving, Ordelman & Dijkman installaties, Bouwvisie, FMV, Enzerink, Geas en Lenferink als consortium de opdracht aan. In 2017 realiseert het consortium 22 nul-op-de-meter woningen op deze locatie in Terborg.

Het plan van OptimumPlus sluit aan bij de vraag van Wonion om tot een plan te komen voor 14 levensloopbestendige woningen en 8 kleine starters appartementen waar bewoners met nul-op-de-(energie) meter kunnen wonen. Daarnaast vroeg Wonion om een deel van het buitenterrein bij de plannen te betrekken. Bij de beoordeling van de verschillende plannen heeft Wonion gekozen voor de beste prijs-kwaliteitsverhouding.

Nul-op-de-meterwoningen voor jong en oud
Met de bouw van levensloopbestendige woningen en kleine starters appartementen speelt Wonion in op de vraag naar woningen die geschikt zijn voor meerdere levensfase in Terborg. Levensloopbestendige woningen hebben een badkamer en een slaapkamer op de begane grond, waardoor bewoning door iedere levenscategorie mogelijk is. De 14 levensloopbestendige woningen en 8 kleine starters woningen worden zo genoemde nul-op-de-meter (NOM) woningen met een huurprijs van ongeveer 409 euro en 586 euro. Dit betekent dat de woningen zoveel energie opwekken dat het mogelijk is om er zonder extra energiekosten te wonen. De beperking van energielasten scheelt aanzienlijk in de woonlasten. De woningen worden voorzien van een zeer goede schilisolatie, pv-panelen en een duurzame warmte opwekker in de vorm van een luchtwarmtepomp.

Start bouw eerste helft 2017
In het eerste half jaar van 2017 start OptimumPlus de bouw van de nieuwbouwwoningen aan de Vulcaanstraat en de Handelstraat in Terborg.

Meer informatie
Wilt u meer informatie over de werkzaamheden aan de Vulcaan- en Handelstraat in Terborg? Neem dan contact op met Leon Klein Gunnewiek via telefoonnummer (0315) 69 60 74.