Zelf klussen en verbouwen

Wilt u zelf iets aanpassen of verbouwen aan uw woning? Vaak kan het gewoon, maar neem wel even contact met Wonion op.

Het is belangrijk dat u ons van tevoren op de hoogte stelt van uw plannen om teleurstellingen achteraf te voorkomen. Toestemming vragen of overleggen is heel gemakkelijk. Ga naar Mijn Wonion en vul het formulier 'Zelf klussen en verbouwen' in. U ontvangt binnen 10 werkdagen onze reactie. Hierin staat of u toestemming krijgt en of u de verandering mag laten zitten als u verhuist. Ook leest u of u een vergunning moet aanvragen bij de gemeente.

Meer weten over de spelregels van zelf klussen en verbouwen?

Wilt u meer weten over de spelregels? Lees dan eerst de folder: Wonen naar Wens. Heeft u daarna nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op. 

Hulp nodig bij uw klus of verbouwing?

Voor de uitvoering van de meeste veranderingen kunt u goed terecht op websites van bouwmarkten. Weet u niet goed of u toestemming nodig heeft, mail dan met Jeroen Derksen (buitendienstmedewerker Vastgoed bij Wonion).


Nieuwe keuken, badkamer en/of toilet

Is uw keuken, badkamer of toilet aan vervanging toe, dan kijken wij eerst naar de leeftijd van het sanitair. Is uw keuken 20 jaar oud en/of uw badkamer en toilet 30 jaar oud, dan komen deze voor renovatie in aanmerking. Wilt u ze eerder vervangen? Dat kan ook, maar dan betaalt u de kosten zelf.


Vragen over vervanging van voorzieningen in uw woning?

Neem dan ook per mail contact op met Jeroen Derksen.